Taidelukio Lumit - sisustus

Lumit on taiteisiin panostava 600 opiskelijan energinen lukio keskellä Kuopiota. Taiteelliset painopisteet ovat musiikissa, tanssissa ja ilmaisutaidossa.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Kuopion kaupunki
Laajuus
9500 brm²
Kuopion Taidelukio Lumitin betoniseinäinen aula ja portaikko.

Luovaa opiskelua Kuopion sydämessä

Lukion toiminnan ja tilojen keskiössä on kolmeen suuntaan avautuva näyttämö, jonka esityksiä voi seurata liikuntasalista, ruokailutilasta ja katsomoportaasta. Katsomoportaiden kautta tapahtuu iso osa rakennuksen sisäisestä liikenteestä, ja ne ovat myös opiskelijoita yhteen kokoava kohtaamispaikka.

Katsomoportaissa näkyy kohteen sisustuksen keskeinen pari: puu ja betoni. Kovan ja rouhean betonin parina sisäpinnoissa on käytetty puuta monessa eri muodossa, muun muassa viilupintana ovissa, liimapuulevynä kalusteissa, paneeliverhouksena seinissä ja puukuitulevyinä alakatoissa. Puun ja betonin lisäksi väripaletin peruselementtejä ovat puhdas valkoinen, dramaattinen musta ja metallinhohtoinen samppanjan sävy. Kirkkaampia tehostesävyjä on vain ripaus. Neutraali ja luonnonläheinen väritys jättääkin hyvin tilaa opiskelijoiden tuottamalle taiteelle.

Työryhmä

Petri Pettersson
Kati Kaukonen
Okko Saurama
Simo Rasmussen
Nina Keinänen
Joona Koskelo
Anttoni Niskanen
Soili Junes
Paulus Alajeesiö
Tellervo Karinsalo

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme