Perkkaan päiväkoti - sisustus

12-ryhmäinen Perkkaan päiväkoti on yksi Espoon PPP- hankkeen seitsemästä kumppanuuskoulusta ja -päiväkodista. Rakennuspaikka sijoittuu Espoon Leppävaaraan keskelle olevaa kaupunkirakennetta vilkasliikenteisen Kehä 1:n ja Turuntien solmukohtaan, tontilta purettujen Pekkaanpuiston koulun ja päiväkodin paikalle.  Rakennus sijoittuu rinnetontin keskivaiheille leikkipihan avautuessa rakennuksen itäpuolelle rakennuksen ja ylärinteeseen sijoittuvan melumuurin suojaan.

Valmistumisvuosi
2023
Tilaaja
Espoon kaupunki
Laajuus
2928 brm² +varastojen osuus 184 brm²
Perkkaan päiväkoti, julkisivu ja sisäänkäynti, havainnekuva.

Siipien suojassa

Kaksikerroksisen rakennuksen kotialueet ja aputilat jäsentyvät siipimäisesti yhteistilojen ympärille. Sama päiväkotisolujen pohjaratkaisukonsepti toistuu kaikissa PPP-hankeen päiväkodeissa, kahta päiväkotiryhmää palvelevien solujen määrä ja sijoittelu vaihtelee kohteittain. Monitoimisali, molempien kerrosten ruokasalit, perhe- ja konsultaatiotilat sekä osa pienryhmätiloista sijoittuvat keskeisesti sisäänkäynnin ja porrashuoneen yhteyteen. Kulku kotialueille on suoraan pihalta siipien päädyistä, säältä suojattuja ulkoportaita pitkin myös toiseen kerrokseen. Rakennuksen taakse, sen länsipuolelle sijoittuvan huoltopihan puolelta yhteistiloihin liittyvät keittiö, sosiaalitilat, muita aputiloja ja nassikkapainihuone, toisessa kerroksessa henkilökunnan taukotilat ja työhuoneita.

Rakennuksen julkisivupinnat ovat levyverhousta, pääosin vaalean eri sävyjä. Syvennyksissä, sisäänkäyntien yhteydessä ja ikkunaväleissä on käytetty maanläheisinä tehosteväreinä tiilenpunaista, okrankeltaista ja sammalenvihreää. Leikkipihan puolella kotialueille johtavat ulkoportaat, joiden punaiset ja vihreät alumiinisäleseinäkkeet pyörein aukotuksin tuovat leikkisyyttä päiväkodin julkisivuun.

Sisätilojen värimaailman tehostesävyt toistavat rakennuksen ulkopuolen tehostevärejä. Värejä on käytetty lepohuoneiden ja hallinnon tilojen tekstiililaattalattioissa ja kiinnityspintoina toimivissa akustiikkalevytyksissä. Ruokasaliin avautuvan monitoimisalin okran keltaista lattiaa hallitsee monivärinen kompassikuvio. Polyuretaanilattiat käytävillä ja aulatiloissa ovat vaaleanharmaat mustin ja valkoisin hiutalein, päiväkotisolujen eteistilojen päätyihin avoimesti liittyvissä ryhmätiloissa tehosteväriset kussakin solussa käytetyn värin mukaan.  Seinät ovat valkoisiksi maalatut, tavoitteena rauhallinen ja avara yleisvaikutelma. Sisäikkunat saarnin sävyyn petsatut.

Kiintokalusteet on suunniteltu käyttäjätoiveiden ja Espoon PPP-hankkeen kokonaiskonseptin mukaisesti. Kalusteiden rungot ja ovet ovat valkoiset.  Ruokasalien, ryhmähuoneiden, eteistilojen ja taukotilan kalusteväleissä ja näkyvissä taustalevyissä sekä pöytätasoissa on käytetty edellä kuvattuja tehostevärisävyjä. Kalustehelat ovat kauttaaltaan valkoiset.

Työryhmä

Johanna Kangas
Marja-Liisa Matturi
Liisa Kärki
Tanja Rastas
Kaisu Vasara
Diana Lavric
Nina Keinänen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme