OYS Tulevaisuuden sairaala - sisustus

Oulun Kontinkankaalle, nykyisen sairaala-alueen pohjoispäähän nousevat kymmenkerroksiset rakennukset kohoavat uljaana maamerkkinä, jonka vaaleat yläosat maisemoituvat pilviin ja tummat alaosat ympäröivään puustoon.

Valmistumisvuosi
2015-
Tilaaja
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Laajuus
1. vaihe 116 700 m²
Oys A-rakennus, pääaula.

Luonnon inspiroima sisustus

Sairaalan sisustukseen on haettu inspiraatiota rakennuksen arkkitehtuurista. Rakennuksen julkisivun tunnusvärit, puun sekä tumman ja vaalean betonin liitto raikastettuna puhtailla ja kirkkailla väreillä toistuvat läpi rakennusten erilaisissa pinnoissa. Aaltoilevan betonijulkisivun tumma väri toistuu tuttuna elementtinä asiakashissiblokeissa, julkisivun puupinta puolestaan on toiminut inspiraation lähteenä aulatilojen akustoivalle kolmiulotteiselle puupinnalle. Puunsävyä on hyödynnetty väliovissa luomaan lämpöä käytäväilmeeseen sekä potilashuoneisiin, tuoden tiloihin luonnonläheisyyttä ja kodikkuutta.

Useasta osasta koostuvan sairaalan päärakennuksen eri osien tunnusväreistä on ammennettu runsaasti moninaisia sävyjä, jotka toistuvat kunkin kerroksen teeman mukaan tehosteseinillä, sekä luonto- ja eläinaiheisilla grafiikkapinnoilla tuoden viihtyisyyttä ja raikkautta tiloihin. Sisustuksessa käytetty taide esiintyy vahvasti asiakas- ja henkilökunnan tiloissa, sekä muun muassa erilaisissa toimenpidetiloissa, parkkihallissa ja potilashuoneissa. Taidegrafiikkaa on hyödynnetty myös rakennuksissa kulkemisen kannalta merkittävillä risteysalueilla tunnistepaikkoina. Taidegrafiikan lisäksi sisustuksen värit toimivat myös opastavina elementteinä seinä- ja lattiapinnoilla auttaen hahmottamaan eri tiloja ja niiden toimintoja, luoden samalla viihtyisät ja visuaalisesti selkeät tilat niin potilaille kuin henkilökunnallekin.

Sisustussuunnittelun lähtökohtana on ollut edistää sairaalaympäristön tiloissa vaadittua toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä – turvallisuus, laatu ja puhdistettavuus huomioituna.

 

Irtokalustuksella täydennetään sairaalan visuaalista ilmettä, brändiä ja arvoja. Kaikki materiaalit ja kalusteiden muotoilu on suunniteltu linjassa rakennuksen arkkitehtuurin kanssa. Irtokalustuksen muotokielessä on suosittu pehmeitä soljuvia muotoja ja kalustuksen värimaailma koostuu luonnonväreistä sekä rakennuksen tunnusväreistä ja niiden lähiväreistä.

Sairaalan eri käyttäjäryhmät ovat antaneet arvokkaan panoksensa olemalla mukana suunnittelutyössä ja näin on voitu taata onnistunut lopputulos.

Työryhmä

Merja Pesonen
Sari Isola-Mäläskä
Tiina Komulainen
Joonas Pelkonen
Nina Väistö
Heidi Kurttio
Eveliina Koho
Lasse Tikkanen
Susanna Karvonen
Anniina Üral
Hanna-Leena Talsta
Henri Vähäkangas
Erno Ratia
Mirva Tarkka-Salin
Elina Piirainen
Petra Mäkipää
Anna Lohilahti
Laura Ainali-Karjalainen
Teemu Pulkkinen
Päivi Juvonen
Paulus Alajeesiö
Henry Kouva
Nastassja Favale
Saana Seppänen
Antti Kinnunen
Tiina Pyhäluoto
Päivi Heikkilä
Henrikki Sahala
Ulla-Maija Aarnio
Tellervo Karinsalo

Yhteistyökumppanit

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
UKI Arkkitehdit Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme