Kungsgårdsskolan och daghem - sisustus

Vanhan koulun ja päiväkodin pihapiirissä on kasvanut vuosisatoja kaunis pihapuu, joka on innoittanut käyttämään sisutuksessa materiaalina puuta sekä luonnollisia ja lämpimiä värisävyjä.

 

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Espoon kaupunki
Laajuus
n.5000 brm²
Kungsgårdsskolan och daghem, ruokala ja näyttämö, taustalla saarnikuvioitu lasiseinä.

Oppimista luonnon helmassa

Kungsgårdsskolan och daghem on ruotsinkielinen koulu- ja päiväkotirakennus Espoossa. Kaksikerroksisen rakennuksen keskellä on aulatila, jota käytetään monipuolisesti ruokailu-, harrastus-, juhla- ja esitystilana. Muut tilat kietoutuvat pääaulan ympärille viiteen osaan: taito- ja taideaineiden tilat, liikuntatilat, päiväkodin tilat ja oppimisympäristöt 0.-2.luokille, 3.-4.luokille ja 5.-6.luokille. Oppimisympäristöt ovat muunneltavia. Keskellä on avoin tila, jota voidaan rajata siirtoseinin, kalustein ja verhoin. Tilan reunoilla on suljettavat opetustilat.

Vanhan koulun pihapuu oli erityisen tärkeä koululle ja ympäristön kyläyhteisölle. Tämä muisto omasta tärkeästä pihapuusta haluttiin tuoda mukaan uuden koulun sisustukseen. Parhaiten tämä näkyy pääaulan runsaassa puumateriaalien käytössä ja pihalle avautuvan lasiseinän saarni -kuvioinnissa.

Värimaailmassa kuten arkkitehtuurissakin on pyritty ihmisen mittakaavaiseen ja helposti lähestyttävään lopputulokseen. Sävyt ovat lämpimiä ja maanläheisiä.

Työryhmä

Olli Hongisto
Laura Ainali-Karjalainen
Joona Koskelo
Henry Kouva
Ville Hautala
Maisa Seppänen
Kristian Järvi
Elena Pennie
Sini Räikkä
Pirkko Kukkurainen
Tea Kemppainen
Riina Marjomaa
Pekka Lukkaroinen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme