Ylikylän koulu

Ylikylän yhtenäiskoulu on noin tuhannen oppilaan peruskoulu Kempeleessä. Hankkeessa rakennettiin uudet yläkoulun oppimistilat ja laajennettiin kädentaito- sekä keittiö- ja ruokailutiloja. Laajennukseen sijoittuu myös pieni alueellinen terveyskeskus hammashoitoloineen.

Valmistumisvuosi
2011
Tilaaja
Kempeleen kunta
Laajuus
5600 m²
Ylikylän koulu, julkisivu.

Rakennuksen vanhimmat osat ovat 1970-luvulta, mutta alakoulua on laajennettu sen jälkeen pariin kertaan. Uusi laajennus liittyy alakouluun ruokalan kautta, jota korotettiin kahden kerroksen korkeuteen nousevaksi. Laajennus jatkaa vanhan koulun mittasuhteita ja rakennetta, kuitenkin vanhasta erottuen. Uudispuolella rakennuksen tiukka muoto vapautuu ja kääntyy aulatilanakin toimivan ruokalan ympärille viuhkamaisesti kolmeksi oppitilasiiveksi. Jokaisen oppilassiiven keskuksena on aulamainen keskeistila.

Alakoulun vanhojen rakennusvaiheiden julkisivut ovat sävyltään vaaleita ja beigejä. Uudisrakennuksen pääasialliseksi julkisivumateriaaliksi valittiin valkoinen poltettu tiili. Lisäksi erityisesti sisäänkäyntisyvennysten verhouksena käytettiin myös värillistä julkisivulevyä ja puuta. Laajennus ja vanha osa muodostavat näin yhtenäisen kokonaisuuden

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme