Taidelukio Lumit

Taidelukion suunnittelutyö pohjautuu Kuopionlahden ranta-alueen arkkitehtikilpailun voittoon. Alueesta muodostuu valmistuessaan merkittävä kaupunkikulttuurikeskus, jossa rakennettu ympäristö ja luonto yhdistyvät.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Kuopion kaupunki
Laajuus
9500 brm²
Taidelukio Lumit, julkisivu kuvattuna kulmasta.

Luovaa opiskelua Kuopion sydämessä

Sijoitimme yhdessä VSU Maisema-arkkitehtien kanssa tehdyssä kilpailuehdotuksessa taidelukion ja hotelli-kongressikeskuksen uudisrakennukset musiikkikeskuksen kanssa monumentaaliseen rintamaan aktiivisen puistoaukion vierelle. Suunnittelualue on kaupunkikuvallisesti erittäin tärkeä alue; etelästä päin saavuttaessa se on sisääntuloportti Kuopion ydinkeskustaan. Alueen kerrokselliseen rakennuskantaan kuuluu merkittäviä julkisia rakennuksia 1800- ja 1900-luvuilta sekä asuin- ja liikekerrostaloja 1950–1980-luvuilta.

Lumit on 600 oppilaan luovien alojen erityislukio, jonka painopisteet ovat musiikki, tanssi sekä ilmaisutaito. Rakennuksen ulkomuoto kunnioittaa perinteisiä kuopiolaisia piirteitä: rännikatuja ja järvimaisemaa. Puistoaukio johdattaa puuverhoillulle sisääntulolle. Lasisen julkisivun kautta oppilaat näkevät puistoon ja aina Kuopionlahdelle saakka. Kulttuurirakennuksen elämän voi aistia ympäröiviltä kaduilta ja aukioilta.

Sisätilan sydämenä on monisuuntainen esiintymislava, jonka tapahtumia voidaan seurata ruokailutilasta, katsomoportaasta ja liikuntasalista. Opetustilat kiertyvät kerroksittain katsomoportaan yllä olevan atriumin ympärille. Vyöhykkeellisesti hierarkkisessa tilaratkaisussa avoimet ryhmätyöskentelyä painottavat oppimisympäristöt ovat aulan vierellä ja työrauhaa vaativat tilat kerroksen ulkoreunoilla.

 

Työryhmä

Petri Pettersson
Kati Kaukonen
Okko Saurama
Simo Rasmussen
Nina Keinänen
Joona Koskelo
Anttoni Niskanen
Soili Junes
Paulus Alajeesiö
Tellervo Karinsalo

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme