Tähtikunnan koulu

Sodankylän uusi monitoimikeskus sai nimekseen Tähtikunnan koulu. Rakennuksesta löytyvät päivähoidon, koulun, kirjaston, nuoriso- ja liikuntatoimen palvelut sekä kansalais- ja musiikkiopiston tilat.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Sodankylän kunta
Laajuus
8310 brm²
Tähtikunnan koulu, julkisivu, lasiseinäinen pääsisäänkäynti.

Yhteisöllinen monitoimitalo

Tilojen monikäyttöisyys, joustavuus ja muunneltavuus ovat olleet suunnittelun avaintekijöitä. Tilat muuntuvat käyttäjien tarpeiden mukaan päivien koulutoiminnasta, iltojen ja viikonloppujen harrastustoimintaan.

Yhtenäiskoulu yhdistää esi- ja alkuopetuksen, perusopetuksen ala- ja yläkoulun, sekä samalla tontilla sijaitsevan lukion toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Monipuolisten toimintojen sijoittuminen samaan rakennukseen tuo synergiaetuja ja parantaa tilatehokkuutta. Eri toimintojen törmäyttämisessä ja toisilta oppimisessa syntyy uudenlaisia tapoja toimia.

Monitoimitalon sydämenä on auditoriosta, näyttämöstä ja liikuntasalista koostuva tapahtumatila, josta muodostuu kampuksen toiminnallinen keskus. Oppimisalueet jakautuvat moduuleiksi tämän ytimen ympärille tähden muotoon. Kunkin moduulin keskuksena on oppimisaula, jonka ympärille muuntojoustavat oppimisympäristöt rakentuvat. Erityisinä toiminnallisina kokonaisuuksina rakennuksessa huomioidaan erityisopetus ja saamen kielen opetus. Lapin eläimet ja hyönteiset seikkailevat rakennuksen graafisessa ilmeessä ja tilojen nimissä. Myös rakennuksen värimaailma on saanut vaikutteita Lapin luonnon väreistä, niin rakennuksen sisällä kuin myös julkisivuissa.

Työryhmä

Olli Hongisto
Pekka Määttä
Sini Räikkä
Marianne Ihalainen
Saana Seppänen
Laura Sorri
Liina Yasin
Soili Junes
Antti Partanen
Anna Ervasti-Gussander
Eeva-Liisa Hiltula
Nina Keinänen
Kati Alamäki

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme