Siilinjärven kouluhankkeet - Siilinlahden alakoulu

YIT ja Siilinjärven kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden koulun rakentamisesta ja ylläpidosta elinkaarimallilla. Lukkaroinen vastaa hankkeiden arkkitehti- ja pääsuunnittelusta. Hankkeet pitävät sisällään Ahmon koulukeskuksen tilat yläkoululle ja lukiolle, sekä Siilinlahden alakoulun.

Valmistusmisvuosi
2023-
Tilaaja
YIT Suomi Oy
Laajuus
6600 brm²
Siilinlahden alakoulu, julkisivu.

Innostava ja monipuolinen oppimisympäristö sekä kuntalaisten kohtaamispaikka

Siilinlahden alakoulu on innostava oppimisympäristö, joka korostaa yhteistyötä, osallisuutta, ja vuorovaikutusta. Tavoitteena on tarjota oppilaille ja henkilökunnalle viihtyisä, esteetön, turvallinen ja terveellinen ympäristö oppimiseen, toimintaan ja työskentelyyn.

Kolmesta kerroksesta koostuva uudisrakennuksena toteutettava alakoulu on katoksen välityksellä yhteydessä tontilla sijaitsevaan “Viikari”-rakennukseen, jossa sijaitsee erityislasten opetuksen tilakokonaisuuksia. Tontilla säilyy myös puukäsityöluokat sisältävä ”Veivari”-rakennus. 460 oppilaan alakoulu tulee palvelemaan 3–4-sarjaisena luokka-asteita 1–6. Lisäksi koulussa toimii neljä vammaisopetuksen ryhmää vuosiluokilla 1–9. Kohde tulee lisäksi toimimaan myös kuntalaiskäytössä.

Rakennuspaikka avautuu Siilinlahden järvimaisemaan. Rakennuksen kulma, vinkkeli, toistaa koulun tontin kulman asteluvun, avaa maiseman ruokalaan ja välituntipihalle sekä sitoo rakennuksen juuri tähän paikkaan. Rakennuksen osien järjestystä ja suhdetta toisiinsa jäsentää koulun läpi leikkaava yhteisöllinen akseli; monitoimisali-näyttämö-kirjasto/katsomoportaan muodostama tilakokonaisuus.

Työryhmä

Joona Koskelo
Johanna Kangas
Liisa Kärki
Hanna Jokela
Heini Kaskela

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme