Siilinjärven kouluhankkeet - Ahmon koulukeskus

YIT ja Siilinjärven kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden koulun rakentamisesta ja ylläpidosta elinkaarimallilla. Lukkaroinen vastaa hankkeiden arkkitehti- ja pääsuunnittelusta. Hankkeet pitävät sisällään Ahmon koulukeskuksen tilat yläkoululle ja lukiolle, sekä Siilinlahden alakoulun.

Valmistusmisvuosi
2023-
Tilaaja
YIT Suomi Oy
Laajuus
11406 brm²
Ahmon koulukeskus, julkisivu ja piha.

Moderni ja monipuolinen oppimis- ja toimintaympäristö

Ahmon koulukeskus on toinen Siilinjärven uudisrakennuksena toteutettavista kouluhankkeista. Uudisrakennus tulee yhdistämään lukion ja yläkoulun toiminnot yhdeksi moderniksi ja monipuoliseksi oppimis- ja toimintaympäristöksi.

Projektin myötä vanhat rakennukset alueella puretaan vaiheittain vuosien 2023–2026 aikana. Poikkeuksena vuonna 1921 rakennettu Siilinjärven kansakoulurakennus, “Bunkkeri,” ja erillinen “viipalekoulu,” jotka säilyvät tontilla.

Nelikerroksisessa uudisrakennuksessa tulee toimimaan yläkoulu luokka-asteille 7–9 sekä lukio. Tilat on suunniteltu palvelemaan yhteensä noin 950 oppilasta. Oppimistiloiltaan koulu muodostuu suurimmaksi osaksi perinteisistä opetustiloista, joiden lisäksi löytyy monikäyttöisiä ja ryhmätyöskentelyä tukevia oppimisauloja ja pariluokkia.

Tavoitteena on luoda terveellinen, turvallinen, viihtyisä, toimiva ja esteetön oppimis-, toiminta- ja työympäristö, joka mahdollistaa myös ilta- ja kuntalaiskäytön.

Työryhmä

Henri Kangas
Olli Hongisto
Diana Lavric
Tanja Rastas

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme