Savilahden kampus

Savon ammattiopiston uusi pääkampus tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle valoisat sekä käyttäjien tarpeet ja toivomukset täyttävät tilat. Terveellisyys, turvallisuus ja kestävä tulevaisuus ovat olleet suunnittelun tavoitteena.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Savon koulutuskuntayhtymä
Laajuus
30 876 brm²
Savilahden kampus, julkisivu talvella iltavalaistuksessa.

Useiden eri alojen ammattiopintoja modernissa ympäristössä

Savilahden kampus on Savon ammattiopiston uusi pääkampus. Rakennus on suunniteltu yli 2000 opiskelijalle ja noin 370 työntekijälle. Monialaiseen kampukseen sijoittuvat muun muassa hyvinvointialat, liiketalous, matkailu- ravitsemis- ja elintarvikeala, tietojenkäsittely ja tietoliikenneala, sähkö- ja automaatioala, autoala, kone- ja tuotantotekniikka, laboratorioala, prosessiala, turvallisuusala sekä tutkintoon valmistava koulutus.

Rakennus on suunniteltu palvelemaan ammatillisen koulutuksen reformin periaatteita. Asiakaslähtöisyys, joustavuus ja yksilöllisyys ovat olleet tärkeitä suunnittelun lähtökohtia. Rakennuksen sydämenä on kaikille avoin aulan, ravintolan ja bistron muodostama kokonaisuus, jonka läheisyyteen sijoittuvat julkisimmat tilat, kuten asiakaspalvelutilat ja myymälä.

Savilahden kampus sijaitsee näkyvällä paikalla uuteen Savilahden kaupunginosaan saavuttaessa. Rakennuksen julkisivut koostuvat tiiliverhoilluista toisiinsa kytkeytyvistä polveilevista massoista, jotka päättyvät suuriin lasiseiniin. Massoittelun yhtenä tavoitteena on ollut varmistaa runsas päivänvalon saanti sisätiloihin ja vaihtelevien tilasarjojen muodostaminen.

Valmistuessaan rakennuksesta tulee Suomen suurin Joutsenmerkitty rakennus ja se täyttää Sisäilmayhdistys ry:n Terve Talo -kriteerin. Rakennuksen energiatehokkuus on luokkaa A.

Työryhmä

Laura Sorri
Kati Kaukonen
Kaisu Vasara
Saara Valkama
Valtteri Alakärppä
Sanni Leinonen
Heini Kaskela
Tuure Kinnunen
Joona Koskelo
Simo Rasmussen
Helena Tasa
Hanna Huhta

Yhteistyökumppanit

Arkkitehtitoimisto ON Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme