Sampotalo

Turun keskustassa sijaitseva arvorakennus sisätiloineen sai raikkaan ja valoisan ilmeen aina alimmasta kellarikerroksesta ylimpään 7. kerrokseen. Toimistokerroksia muokattiin lasiseinäisiksi avoimiksi työtiloiksi ja valoisaksi neuvottelukeskukseksi.

Valmistusmisvuosi
2023
Tilaaja
KOy Turku Sampotalo
Laajuus
13 500 kem²
Sampotalo, avotoimisto tilaa ja lasisia neuvottelutiloja.

Arvorakennuksen uusi raikas ja valoisa ilme

Arkkitehti Erik Bryggmanin v. 1938 vakuutusyhtiö Sampon pääkonttoriksi suunnitteleman modernistisen rakennuksen täydellinen peruskorjaus oli todella mielenkiintoinen projekti. Rakennuksen suojellut sisätilat kuten kattokerroksen ravintolasali, portaikot ja puuviilupintaiset näyttävät edustustilat upeine Paavo Tynellin valaisimineen, sekä pääsisäänkäynnin marmorinen aula entisöitiin. Rakennukseen istutettiin moderni lvis-tekniikka ja esteettömyyttä parannettiin rakennuksen suojeluarvot huomioiden. Julkisivun suojeltua laattapintaa korjattiin, ikkunat vaihdettiin ja sisäpihoja kunnostettiin.

Kohde sai Suomessa yhtenä ensimmäisistä korjausrakentamiskohteista Breeam Exellent-luokituksen.

Työryhmä

Pia Sabelström
Vincenza Leone
Liisa Säde
Sanna Jutila
Laura Wiik
Tessa Sundqvist

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme