Sammonkaari CLT-kerrostalo

Kerrostalon rakennusmateriaalina käytetty CLT (cross laminated timber) on ristiinliimatuista massiivipuulevykerroksista koostuva, ekologinen materiaali, joka vaikuttaa rakentamisen hiilijalanjälkeen positiivisesti muodostaen ns. hiilikädenjälkeä.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Työyhteenliittymä Sammonkaari
Laajuus
4950 brm²
Sammonkaari CLT-kerrostalo, julkisivu yläosasta viistosti.

Ekologista kaupunkirakentamista

Sammonkaaren korttelit sijaitsevat Kajaanin keskustan tuntumassa, pesäpallostadionin vieressä. Kahdesta korttelista koostuvan kaupunkikeskustan asuinalueen rakentamisen avannut 5-kerroksisen kerrostalon asunto-osa on rakennettu CLT-runkoisista tilaelementeistä. Alin kerros, jossa on pääosin liiketilaa, sekä kellarin tilat ovat betonirunkoisia. Korttelin autopaikat sijoittuvat pihakannen alle sekä kellarikerroksen paikoitustiloihin. 

Rakenteiden massiivipuupintaa on näkyvillä asuntojen sisäkatoissa, mikä tuo tiloihin luonnollisen lämmintä, miellyttävää tunnelmaa. Rakennuksen viistetty vesikatto ja vaihteleva kerroskorkeus muodostavat rakennusmassasta veistoksellisen. Julkisivu on vaihtelevan levyistä pystypaneelia, jonka värimaailma on kadulle päin yhtenäisen vaalea ja monimuotoistuu sisäpihalle mentäessä. Sammonkaaren kortteleiden tervan matkasta kertova terva-aihe toistuu ideatasolta pihankäsittelyn muotoihin, materiaaleihin ja kasvivalintoihin. Rakennuksen julkisivujen graafisen betonin kuviossa voi nähdä teeman mukaisesti kosken kuohuissa matkaavia tervatynnyreitä.” 

Työryhmä

Henri Vähäkangas
Antti Partanen
Mikko Alatarvas
Saana Seppänen
Laura Rontu
Martti Peuransalo
Tellervo Karinsalo
Bea Walta
Simo Rasmussen
Anna Niemelä
Heini Kaskela
Mirva Tarkka-Salin

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme