Rita-Aukion koulu ja Metsokankaan yhtenäiskoulu "Ukkometso"

Rita-aukion ja Metsokankaan lisäkoulut on toteutettu alueilla kasvaneen yläkouluikäisen oppilasmäärän tarpeisiin. Perusperiaatteeltaan ne ovat puoliavoimia nykyaikaisia oppimisympäristöjä, joissa toteutuu monitila-ajattelu.

 

Valmistumisvuosi
2019
Tilaaja
Oulun Tilapalvelut-liikelaitos
Laajuus
Rita-aukio 2560 brm², Ukkometso 2790 brm²
Rita-Aukion koulu ja Metsokankaan yhtenäiskoulu "Ukkometso", julkisivu, puupanelointi.

Kodinomaista tunnelmaa lisäkouluissa

Ulkoseinät on tehty massiivisesta Porotherm-kennoharkosta. Rakennukset on yhdistetty julkisivumateriaaleiltaan ja väreiltään samassa ympäristössä ennalta oleviin koulurakennuksiin sopiviksi. Metsokankaalla on käytetty tummanharmaata tiiliverhousta ja Rita-aukiolla ruskeaa tiiliverhousta. Massoittelultaan rakennukset antavat tilaa pääkouluille ja ovat pelkistettyjä ja suorakaiteen mallisia. Persoonallista ilmettä rakennuksiin luo etujulkisivun massiivinen, puurakenteinen, lautaverhoiltu räystäs. Sisäänkäyntejä on korostettu kirkkaammilla tehosteväreillä tuoden leikkisyyttä muuten rauhalliseen perusolemukseen.

Sisätiloiltaan mitoitus on tiivistä ja tehokasta, käytävätiloja ei juurikaan ole. Kolmasosa ensimmäisen kerroksen tiloista on liikuntatiloja. Keskellä sijaitsee monikäyttötila, jossa on ruokala keittiöineen sekä toisessa päädyssä sijaitsevat kädentaidon tilat. Toisessa kerroksessa sijaitsevat aineopetustilat sekä hallinnon ja talotekniikan tilat.

Aineopetustilat on jaettu toisistaan kiinteillä ja avattavilla lasiseinillä, joilla mahdollistetaan tilojen muuntelu ja luonnonvalon saanti rakennuksen keskiosalle. Tiloja on jaettu myös eri kokoisiin pienryhmätiloihin, jolloin opetusryhmien kokoja voidaan muunnella mahdollisimman helposti. Myös kalustesuunnittelussa on huomioitu muunneltavuus ja tilojen jakaminen.

Tiivis mitoitus luo kodinomaista henkeä: opettajat ja oppilaat ovat lähellä toisiaan, ja päivän aikana tapahtuu paljon kohtaamisia. Sisätilojen väriskaalana on raikas ja skandinaavinen materiaalipaletti: vaaleaa puuta ja pintoja, tehosteväreinä kirkassävyisemmät lattiat, tekstiilimatot ja harkittu osa seiniä ja kalusteita. Suunnitteluprosessin aikana pidettiin useita käyttäjäpalavereita, joissa tiloja ja sisustuksia mietittiin yhdessä käyttäjien kanssa.

Työryhmä

Kristian Järvi
Anna Ervasti-Gussander
Maisa Seppänen
Okko Saurama
Joona Koskelo
Kati Kaukonen
Janne Haataja
Sini Räikkä
Henry Kouva

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme