Resiina-kortteli

As Oy Oulun Resiina ja As Oy Oulun Viskaali muodostavat ensimmäisen toteutusvaiheen, 2014-2015, Oulun keskustan Rautatienkadun ja junaradan väliin sijoittuvasta asuin- ja liikerakennuskokonaisuudesta, Resiina-korttelista. As Oy Oulun Pillipiipari valmistui toisessa vaiheessa vuonna 2019. Kokonaisuus tulee jatkossa käsittämään yhteensä neljä kaksitoistakerroksista asuintornia ja niitä yhdistävän kaksikerroksisen toimisto- ja liiketilamassan. 

Valmistumisvuosi
2014-2019
Tilaaja
YIT- Rakennus Oy, Oulu
Laajuus
As Oy Oulun Resiina 7600 brm², As Oy Oulun Viskaali 8300 brm², As Oy Oulun Pillipiipari 8500 brm²
Resiina-kortteli, näkymä rakennuksiin kadulta.

Yhdistelmä viihtyisää asumista ja liiketiloja

Ahtaasta tontista johtuen asukkaiden yhteiset oleskelupihat on sijoitettu terassirakenteena kolmannen kerroksen tasolle, kaksikerroksisen osan päälle. Asuintornien ylimpiin kerroksiin on varattu yhteiskäyttöiset terassit ja Viskaaliin lisäksi yhteiset saunatilat. Maantasopiha jää lähinnä liikenne- ja huoltokäyttöön ja sen lisäksi tarvittavat autopaikat on sijoitettu kahteen maanalaiseen kellarikerrokseen. 

Tornit ovat pinnaltaan valkoiseksi rapattuja. Peltilamelliset parvekkeiden kehykset ja ylimmän kerroksen julkisivut ovat eri torneissa eriväriset. Tornien väliset kaksikerroksiset toimisto- ja liikeosat on verhoiltu harmaalla profiilipellillä ja tornien jalustoissa on Rautatienkadun puolella käytetty myös tummaa punatiiltä. Kansirakenteet ovat luonnonharmaata maalattua betonia. 

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavissa As Oy Oulun Resiinassa on 56 ja As Oy Oulun Viskaalissa 64 asuntoa. Toisessa vaiheessa valmistuneessa As Oy Oulun Pillipiiparissa on 80 asuntoa. Toimistotiloja rakennuksissa on yhteensä 2700 brm². 

Työryhmä

Antti Partanen
Antti Kinnunen
Kristian Järvi
Henry Kouva
Noora Aronpää
Johan Lindfors
Heini Kaskela
Ari Toppila
Sari Isola-Mäläskä
Jenni Riikonen
Matti Lakkala
Pekka Lukkaroinen
Anna-Riikka Tiainen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme