Raksilan lukion muutos ja korjaus

Raksilan lukio on arvotettu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennetun ympäristön kohteeksi ja se sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaan Raksilan puutaloalueen (rky-2009-alue) välittömässä läheisyydessä.

Valmistumisvuosi
2021
Tilaaja
Oulun kaupunki
Laajuus
9280 brm²
Raksilan lukion muutos ja korjaus, julkisivu pihalta.

Peruskorjaus alkuperäistä ilmettä kunnioittaen

Raksilan lukio sijoittuu vuona 1958 valmistuneeseen oppilaitosrakennukseen, jonka arkkitehdit Signe ja Ragnar Piirainen suunnittelivat Oulun normaalilyseoksi. Rakennus on peruskorjattu ja laajennettu Oulun kauppaoppilaitoksen käyttöön vuonna 1984 Arkkitehtitoimisto Laation suunnitelmien mukaan.

Vuonna 2021 valmistuneessa korjaushankkeessa oppilaitosrakennus muutettiin ja peruskorjattiin kahden lukion ja 900 opiskelijan käyttöön soveltuvaksi. Peruskorjauksessa on pyritty säilyttämään rakennuksen alkuperäistä ilmettä ja kerroksellisuutta, sekä palauttamaan alkuperäistä tilajakoa oppimistilojen osalta, pitäen kuitenkin mielessä uudistuneet lukio-opetuksen tarpeet. Oppimistilojen monikäyttöisyyttä ja muuntojoustavuutta on parannettu siirtoseinillä ja tiloja yhdistämällä. Aulatiloihin on järjestetty mahdollisuuksia itsenäiseen opiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn. Suunnittelemassamme peruskorjauksessa oppilaitokseen on rakennettu aiemman käytön jäljiltä puuttuneet aineopetuksen (kuvataide, musiikki, luonnontieteet) oppimistilat sekä opiskelijahuollon tilat.

Julkisivuihin kohdistuneet toimenpiteet pyrittiin pitämään ulkonäöltään mahdollisimman huomaamattomina. Peruskorjauksessa rakennukseen tehtiin myös merkittäviä talotekniikan muutoksia ja parannuksia.

 

Työryhmä

Sini Räikkä
Laura Sorri
Marita Välikangas
Ulla-Maija Aarnio
Hannu Tuomela
Kristiina Heikura
Päivi Juvonen
Sanni Leinonen
Valtteri Alakärppä

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme