Raahen Pikkulahden asemakaava

Hankkeessa laadittiin Raahen Pikkulahden alueelle virkistysaluepainotteinen asemakaava, jonka avulla Pikkulahden alueesta muodostuu yhtenäinen, elävä ja kaunis kaupungin keskuspuisto.

Valmistumisvuosi
2020
Tilaaja
Raahen kaupunki
Laajuus
42,5 ha (ehdotusvaiheessa)
Raahen Pikkulahden asemakaava Viistoilmakuva.

Yhtenäinen, elävä ja kaunis kaupungin keskuspuisto

Suunnittelutyö tehtiin kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa laadittiin Pikkulahden alueelle virkistys-, liikunta- ja puistosuunnitelma, toisessa vaiheessa asemakaava ja asemakaavan muutos puistosuunnitelmaan pohjautuen. Pikkulahden alue muodostaa virkistykseen painottuvan alueen, joka liittyy suoraan Raahen kaupunkikeskustaan. Kaupungin keskuspuisto on aluekokonaisuus, johon liittyy Raahen historiallisesti ja maisemallisesti merkittäviä arvoja ja virkistystoimintoja. Maankohoamisrannikon luonto, arvokas saaristomaisema ja Raahen ruutukaavakortteleiden RKY-alueen läheisyys luovat suunnittelutyölle ainutlaatuisen lähtökohdan.

Pikkulahden asemakaavan suunnitteluprosessi on ollut poikkeuksellisen vuorovaikutteinen, ja alueen asukkaat ja toimijat ovat olleet mukana suunnittelussa koko hankkeen ajan. Alueen asukkaiden näkemykset Pikkulahden kehittämisestä näkyvät kirkkaasti valmiissa suunnitelmissa. Suunnitteluprosessi on saanut kiitosta asukkailta ja kaupungin luottamushenkilöiltä.

Työryhmä

Satu Fors
Hanna Jokela

Yhteistyökumppanit

Plaana Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme