Pudasjärven Hyvän Olon Keskus "Pirtti"

Hyvän Olon Keskus Pirtti on osa ainutlaatuista hirsirakentamisen kokonaisuutta Pudasjärvellä. Pirtti on paitsi palvelukeskus, myös kaupunkilaisten oma olohuone.

Valmistumisvuosi
2021
Tilaaja
Pudasjärven kaupunki
Laajuus
9300 m²
Hyvän olon keskus "Pirtti", julkisivu ja pääsisäänkäynti.

Kaupunkilaisten yhteinen olohuone

Monitoimitalossa on saatavilla monipuolisesti yhdistyvät palvelut, ja siihen sijoittuvat kirjasto, nuorisotilat, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä työllistämisyksikkö. Rakennuksessa on myös auditorio, kuntalaisten varattavissa olevia kokoustiloja, kahvila ja liiketilaa.

Pääosin kaksikerroksisen rakennuksen massa on jaettu sakaroihin, jolloin rakennus sopii ympäristönsä mittakaavaan. Rakennus on korkeimmillaan Ouluntien puolella ja mataloituu kaupungin keskustaa kohti. Vesikaton muotoilulla rakennukselle on luotu omaleimaista ilmettä ja tuotu luonnonvaloa sisään rakennuksen keskiosiin. Julkisivuissa vuorottelevat massiiviset hirsiseinät ja suuret lasipinnat, joiden kautta rakennuksen julkisimmat toiminnot avautuvat kutsuvasti ulospäin.

Suunnittelussa on tehty tiivistä yhteistyötä käyttäjien kanssa. Sisustuksen laadukkaat materiaalit ja värimaailmassa korostuvat puun ja luonnon sävyt luovat lämpimän ja hyvinvointia edistävän tunnelman. Kohteeseen on toteutettu kalustesuunnittelua, joka tukee toimintaa ja rakennuksen visuaalista identiteettiä.

Työryhmä

Laura Sorri
Diana Lavric
Kristiina Heikura
Johanna Kalliainen
Mikko Alatarvas
Heidi Kurttio
Päivi Juvonen
Liina Yasin
Pirkko Kukkurainen
Saana Seppänen
Teemu Pulkkinen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme