Pudasjärven Hirsikartano

Pudasjärven Hirsikartano on hirsirakenteinen palvelukotirakennus, joka sijaitsee upealla paikalla Iijoen etelärannalla kuntakeskuksen tuntumassa. 

Valmistumisvuosi
2017
Tilaaja
Pudasjärven kaupunki
Laajuus
2640 brm²
Pudasjärven Hirsikartano, julkisivu iltavalaistuksessa talvella.

Hirsirakenteinen palvelukotirakennus

Suunnitteluratkaisu perustuu monisiipiseen yksikerroksiseen rakennusmassaan, jossa talon sydämenä ovat kaikkien asukkaiden yhteiset tilat. Rakennuksen jakaminen pienempiin osiin tekee rakennuksesta helpommin lähestyttävän, kodinomaisen ja sopeuttaa sen ympärillä olevien asuinrakennusten mittakaavaan.  

Hirsirakennuksen massiivista ilmettä keventävät yhteisten tilojen suuret Kauppatielle ja Iijoelle avautuvat lasipinnat, jotka tarjoavat vuodenaikojen mukaan vaihtuvan näkymän, sekä pääsisäänkäynnin ja asuinsolujen oleskelutilojen julkisivupintojen värillinen lautaverhous. Rakennusmassaa on rytmitetty myös pääsisäänkäynnin ja oleskelutilojen julkisivupinnan sisäänvedolla ja korotuksella. 

Palvelukodissa on 54 omalla kylpyhuoneella varustettua asuinhuonetta, jotka jakaantuvat viiteen asuinsiipeen, jossa jokaisessa on oma solutupa. Kaikkien asukkaiden yhteisiä tiloja ovat talosauna, kuntosali ja monitoimipub. Sisätilojen suunnittelussa on pyritty lämminhenkiseen kodinomaisuuteen, omaleimaisuuteen sekä hyvään orientoitavuuteen. Jokaisesta solutuvasta sekä monitoimipubista on pääsy terassille. Piha-alueelle on sijoitettu oleskelukalusteita, yhteinen grillikatos, monipuolisia istutuksia ja erilaisia kulkureittejä. 

Työryhmä

Laura Sorri
Riina Marjomaa
Olli Hongisto

Yhteistyökumppanit

Alikonsultti, Sisustusarkkitehtitoimisto Ervasti Ky

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme