OYS Sädetalo

Sädetalon uudisrakennus on osa OYS 2030- uudistamisohjelmaa, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Laajuus
4900 brm²
OYS Sädetalo, julkisivu ja sisäänkäynti.

Modernit sädehoidon tilat

Hoitotilat on suunniteltu potilaan kannalta sujuviksi kokonaisuuksiksi keskittämällä hoitopolkuun liittyviä kuvantamistiloja, mikä vähentää potilaan liikkumista sairaalan sisällä. Hoitokokemuksen parantamiseksi tiloihin on sijoitettu luontoaiheisia kuvia. Luontoteemaa tarkastellaan metsän, kasvillisuuden ja eläinten kautta. Sädehoitohuoneiden sisäänkäyntiovissa esiintyvät voimaeläin hahmot.

Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikkö on ainoa sädehoitoa antava yksikkö Pohjois-Suomen alueella. Uusissa sädehoitobunkkereissa (6kpl) pystytään antamaan entistä vaikuttavampaa sädehoitoa uudenlaisilla sädehoitolaitteilla. Sädehoitobunkkereiden seinät on valettu raskasbetonista 0,8–1,0 metrin vahvuisina, riittävän säteilysuojauksen aikaansaamiseksi.

Kapea rakennuspaikka Oulun kaupunginsairaalan ja pysäköintitalon välissä on vaikuttanut rakennuksen arkkitehtuuriin. Ulkoarkkitehtuuria leimaavat päätyjulkisivut, joiden asiakassisäänkäyntejä on korostettu lämpimällä puuverhouksella. Vaaleat betoni- ja teräslevyjulkisivut on sovitettu viereisten rakennusten ilmeeseen.

Työryhmä

Helena Tasa
Henri Vähäkangas

Yhteistyökumppanit

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
UKI Arkkitehdit Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme