Oulun keskustan seurakuntatalo

Keskustan seurakuntatalon uudisrakennus sijaitsee Oulun keskustan korttelissa kahden asemakaavalla suojellun rakennuksen välissä. Rakennukseen sijoittuvat Oulun evankelisluterilaisen tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntatalo ja hallinnon toimistotilat.  

Valmistumisvuosi
2013
Tilaaja
Oulun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä
Laajuus
5730 brm²
Oulun keskustan seurakuntatalo, julkisivu kadulta.

Uuden ja vanhan kohtaaminen

Sisustusratkaisuissa on pyritty luomaan viihtyisä ympäristö talossa työskenteleville ja siellä vieraileville. Työskentelytilat ovat pääasiassa avoimia monitoimitiloja. Talon sydämen muodostaa 2. kerroksen seurakuntasali ja muut kokoontumistilat. 

Hankkeen haasteena oli sovittaa suhteellisen suuri rakennusoikeus tiiviiseen keskustakortteliin arvokkaalle paikalle. Viereinen puutalo, vanha pappila, on yksi Oulun vanhimmista ja arvokkaimmista säilyneistä puurakennuksista, jonka on suunnitellut C.L. Engel vuonna 1822. Uudisrakennus rakennettiin kiinni As Oy Oulun Valkealinnaan, joka on puolestaan E. Pitkäsen käsialaa vuodelta 1941. Valkealinna on seitsemänkerroksinen asuinliikerakennus ja edustaa funktionalistista tyyliä.  

Rakennuksen massan korkein osa sijoittuu kadun varteen jatkaen viereisen Valkealinnan alempaa räystäslinjaa. Uudisrakennus jätettiin irti vanhasta pappilasta ja kadun varteen muodostettiin pieni sisääntuloaukio. 

Työryhmä

Henry Kouva
Joona Koskelo
Tiina Komulainen
Sanni Leinonen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme