Niemenrannan koulun laajennus

Oulunsalossa sijaitsevaan Niemenrantataloon toteutettiin alakoulun laajennus, joka käsittää muun muassa perus- ja erityisopetustilat sekä pienryhmätilat noin 200 oppilaalle. Lisäksi laajennukseen on sijoitettu koko koulua palvelevat taito- ja taideaineiden tilat sekä henkilökunnan sosiaalitilat. Hankkeen yhteydessä tehtiin myös muutostöitä olemassa olevaan rakennusosaan.

Valmistumisvuosi
2019-2021
Tilaaja
Oulun kaupunki
Laajuus
peruskorjauksen osuus 1227 brm², laajennuksen 1772 brm², yhteensä 2949 brm²
Niemenrannan koulun laajennus, julkisivu ja välituntipiha.

Tiilen ja puun harmonia

Kokonaisuudessaan hankkeen laajuus on uudisosa ja perusparannusosa yhteen laskettuna noin 3000 m². Laajennus sopeutuu nykyiseen rakennukseen harmonisesti sekä massoittelultaan että julkisivumateriaaleiltaan. Punainen, aaltoilevasti kaartava ruukintiilimuuri reunustaa Niemenrantatalon tonttia lähestymissuunnasta, kun taas koulun pihan puolella on vaalea pystylaudoitus. Nämä elementit on otettu osaksi ulkoarkkitehtuuria myös laajennukseen, joka sijoittuu hiukan keskemmälle tonttia. Tiilimuuri kiertää huoltopihan kylmänä rakenteena ja ottaa hiukan kiinni rakennuksen räystäälle. Muuri jatkuu matalampana pihan puolella kooten koulun pihan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Laajennuksen ulkoseinän pintamateriaalina on käytetty valkoista laudoitusta. Korkeat ikkunat päästävät paljon luonnonvaloa sisätiloihin, joissa ulkoseinällä viistosti korkeammalle nostettu puurimakatto tuo mukavaa lämmintä tunnelmaa tiloihin ja näkyy näyttävästi ulos.

Laajennus liittyy olemassa olevaan rakennukseen aulamaisella ja avaralla yhdysputkella. Laajennusosan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat teknisen työn, kuvataiteen, tekstiilityön sekä kielten opiskelun opetustilat. Leveä suora porras vie toiseen kerrokseen, josta löytyy kolmisarjaisesti tiimeihin jaetut opetustilat vuosiluokille 4-6. Tiimeihin on käynti valoisasta yläaulasta. Jokaisessa kolmessa tiimissä on kolme opetustilaa, joita voidaan yhdistellä eri kokoisten ryhmien käyttöön. Muutoksia nykyisen koulun tiloihin on tehty muun muassa ruokailutiloissa, teknisen työn ja musiikin opetustiloissa, keittiössä, henkilöstön taukotiloissa, mediateekissä sekä terveydenhoitotiloissa. Myös koulualueen pihaa on laajennettu ja sinne on tehty muun muassa uusi urheilukenttä.

Niemenrannan koulu, jonka ensimmäinen osa on rakennettu vuonna 2010, on arvostettu, kansainvälistäkin huomiota saanut koulurakennus, jollaiseen tehtävät laajennus- ja perusparannustoimenpiteet ovat vaatineet erityistä huolellisuutta.

 

Työryhmä

Olli Hongisto
Sini Räikkä
Ilmari Teperi
Niko Liias
Joona Koskelo
Henri Kangas
Liisa Kärki
Henry Kouva
Tea Kemppainen
Riina Marjomaa

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme