Nauriskasken koulu

Espoon kumppanuuskoulujen hankkeessa (PPP) toimistomme suunnittelemista kohteista ensimmäisenä toteutukseen eteni Nauriskasken alakoulu syksyllä 2020. Espoon Latokaskeen rakentui uudet tilat kolmisarjaisen koulun 490 oppilaalle sekä noin 40 henkiselle henkilökunnalle.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Espoon kaupunki
Laajuus
5432 brm² + varastojen osuus 90 brm²
Nauriskasken koulu, julkisivu pihalta.

Pedagogisesti toiminnallinen ja muuntojoustava koulukonsepti

Espoo rakennuttaa vuosien 2020-2024 aikana yhteensä kahdeksan koulua ja päiväkotia uudenlaisella Public Private Partnership -mallilla (PPP). PPP-malli kannustaa kestäviin ratkaisuihin ja se on osa Koulut kuntoon -ohjelmaa, jonka avulla varmistetaan kouluille ja päiväkodeille terveet ja turvalliset tilat. Suunnittelemme Espoon PPP-kohteista neljä; Kilon koulun ja päiväkodin, Nauriskasken koulun sekä Perkkaan ja Nöykkiönniityn päiväkodit.

Hanketta varten luotiin pedagogisesti toiminnallinen, tilatehokas ja muuntojoustava koulukonsepti, joka toimi suunnittelun lähtökohtana. Keskellä rakennusta on liikuntasali aputiloineen sekä rakennuksen kokoava elementti, ilmava ja valoisa ruokasali, joka jakaa rakennuksen kahteen eri tilakokonaisuuteen. Rakennuksen korkeammassa päässä sijaitsevat oppikylät, jotka muotoutuvat oppiaitoista, oppimökeistä ja oppitaloista. Matalassa päädyssä sijaitsee ”Verstas”, eli kädentaitojen ja taideaineiden tilat.

Rakennuspaikka on osittain rakentamatonta metsää ja osittain vanhaa peltoa. Pohjois- ja itäpuolella tontti rajoittuu liito-oravien yhteysreittinä toimivaan metsään, muutoin ympäristö on pientalovaltaista aluetta.

Julkisivupinnat ovat puhtaaksimuurattuja, poltettuja, tumman harmaita tiilipintoja ja levyverhousta. Levyverhouksessa toistuu hankkeen kohteidemme väriteema, kolmen eri sävyn paletti. Nauriskaskessa on käytössä vaalean eri sävyt sekä sisääntulosivulla tehosteena keltaoranssit sävyt. Koulun piha-alue on suunniteltu Espoon PPP- hankkeen koulujen pihakonseptin mukaisesti erilaisiin toiminnallisiin vyöhykkeisiin.

Valmistuessaan rakennus täyttää Sisäilmayhdistys ry:n Terve Talo -kriteerin sekä RTS-luokituksen neljä tähteä. Rakennuksen energiatehokkuus on luokkaa A.

Työryhmä

Johanna Kangas
Tanja Rastas
Henri Kangas
Marja-Liisa Matturi
Liisa Kärki
Diana Lavric
Nina Keinänen
Julia Leshkova
Joona Koskelo
Anna Ervasti-Gussander
Kaisu Vasara

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme