Nauriskasken koulu - sisustus

Nauriskasken koulu on 490 oppilaalle mitoitettu kolmesarjainen alakoulu, joka on yksi Espoon PPP- hankkeen yhteensä seitsemästä kumppanuuskoulusta ja -päiväkodista. Rakennuspaikka, joka on osittain vanhaa peltoa ja osittain liito-oravien yhteysreittinä toimivaa rakentamatonta metsää, sijaitsee Espoon Latokaskessa.

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Espoon kaupunki
Laajuus
5432 brm² + varastojen osuus 90 brm²
Nauriskasken koulu, ruokala, taustalla lasiseinä.

Pedagogisesti toiminnallinen ja muuntojoustava koulukonsepti

Ilmava ja valoisa, kahden kerroksen korkuinen aula- ruokasali kokoaa kolmikerroksisen koulurakennuksen tilat ympärilleen. Avoporras kutsuvine istuskeluportaineen johtaa ruokasaliin avautuvaan toisen kerroksen tietotoritilaan. Avoimien ja muunneltavien monikäyttötilojen ympärille muodostetut oppikylät sijoittuvat kolmeen kerrokseen suorakaiteen muotoisen rakennusmassan länsipäätyyn. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat 1-2- luokkien oppikylän lisäksi liikuntasali ja taito- ja taideaineiden opetustilat sekä keittiö. Toiseen kerrokseen sijoittuvat 3-4-  luokkien oppikylän lisäksi luonnontieteen opetustilat ja IV-konehuone, ja kolmanteen kerrokseen 5-6- luokkien oppikylän lisäksi luonnontieteen ja hallinnon tilat.

Rakennuksen pääasiallisena julkisivumateriaalina on käytetty läpivärjättyä mustaa tiiltä, osin levyverhouksia.  Kuitusementtilevyverhoukset ovat vaalean eri sävyjä sekä sisääntulosivulla tehosteena keltaoranssin eri sävyjä. Rakennuksessa on poikittainen harjakatto, jonka toinen lape laskee voimakkaasti kohti 1-kerroksista keittiöpäätyä.

Sisätilojen värimaailman sävyt on poimittu rakennuksen ulkopuolen värityksestä. Raikkaan vaaleiden pintojen lisäksi tehosteväreinä eri kerroksissa on käytetty julkisivusta poimittuja keltaoranssin sävyjä ja tehosteena pienissä määrin mustaa.  Värimaailmaa on täydennetty petrolin sinisen ja tumman harmaan sävyillä. Edellä kuvattuja melko voimakkaita värisävyjä on käytetty lattiamateriaaleissa, erityisesti tekstilaatoissa, sekä kiinnityspintoina toimivissa seinien akustiikkalevytyksissä, kun taas sisäseinät ovat joitakin tehosteväriseiniä lukuun ottamatta pääasiassa valkoiset.  Värimaailmaa täydentämään on käytetty myös jossakin määrin puuta, mm. pääaulan istuskeluportaissa.

Kiintokalusteet on suunniteltu käyttäjätoiveiden ja Espoon PPP-hankkeen kokonaiskonseptin mukaisesti. Valkoisia kalusterunkoja ja hiekanvaaleita kalusteovia piristävät kalusteväleissä ja näkyvissä taustalevyissä sekä pöytätasoissa käytetyt edellä kuvatut tehostevärit. Kalustehelat ovat kauttaaltaan mustat.

Työryhmä

Johanna Kangas
Tanja Rastas
Henri Kangas
Marja-Liisa Matturi
Liisa Kärki
Diana Lavric
Nina Keinänen
Julia Leshkova
Joona Koskelo
Anna Ervasti-Gussander
Kaisu Vasara

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme