Musiikkikeskus Snellman

Kokkolassa sijaitseva 1980-luvun alussa valmistunut Snellman-Sali kokee kasvojen kohotuksen, muuntautuen nykyvaatimusten mukaiset puitteet tarjoavaksi musiikkikeskukseksi osittain vanhan kiinteistön peruskorjaus- ja laajennustöiden myötä.

Valmistumisvuosi
2024
Tilaaja
Kiinteistö Oy Kokkolan Snellman
Laajuus
1192(laajennus) 2275(muutos) yhteensä 3467 brm²
Musiikkikeskus Snellman, julkisivu.

Modernit puitteet konserteille ja tapahtumille

Rakennus on toiminut viimeiset neljäkymmentä vuotta tapahtumien ja konserttien näyttämönä. Osa rakennuksen tiloista, kuten yleisön aula-, wc-tilat, keittiö sekä esiintyjien taukotilat ovat vielä alkuperäisessä kunnossaan ja ne tullaan tässä yhteydessä peruskorjaamaan.

Tammikuussa 2023 käynnistyneen nykyisen rakennuksen peruskorjaus- ja laajennushankkeen myötä Musiikkikeskus saa 1200 neliömetrin suuruisen laajennuksen. Uudet tilat otetaan käyttöön syksyllä 2024.

Peruskorjauksessa nykyisen konserttisalin lämpö-, ilmastointi- ja sähköratkaisut uudistetaan kokonaan. Samalla esiintymislavaa levennetään, lattiaa hiotaan, ja akustiikkaverhot ja tuolit uusitaan. Rakennuksen sisäpihan puolelle nouseva laajennus tuo mukanaan toisen, pienemmän konserttisalin sekä pukeutumis-, toimisto-, harjoitus- ja lämpiötilat sekä orkesterille että vieraileville esiintyjille. Lisäksi sisääntuloaulaa ja asiakastiloja laajennetaan, ja vaatesäilytys saa kaivattua lisätilaa.

Musiikkikeskuksen uudistuksen suunnittelussa soittajien tarpeet ovat olleet ensisijaisia. Suunnittelun yhtenä isona tavoitteena on ollut tehdä näyttämön puolelle siirtyminen niin henkilöiden, lavasteiden kuin myös soitinten osalta mahdollisimman sujuvaksi. Muutosten myötä uusi musiikkikeskus tulee tarjoamaan ajanmukaiset harjoitustilat samassa kiinteistössä konserttitilojen kanssa, sekä uudet Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin hallintotilat. Laajennusosa tarjoaa myös soittajille ison olosuhteiden parannuksen taiteilijalämpiöstä löytyvien soitinvaraston, esiintyjien pukuhuoneiden ja taukotilojen sekä niin konserttien solistien kuin kapellimestarienkin omien huoneiden ansiosta.

Toinen keskeinen näkökulma uudistuksen suunnittelussa on ollut yleisötilojen parantaminen. Uusi Musiikkikeskus on suunniteltu ennen kaikkea yleisön tarpeet huomioiden. Laajennus tuo mukanaan kaivattuja lisäneliöitä, ja ahtaista aula- ja wc-tiloista aiheutuneet ruuhkat ja jonot kuuluvat menneisyyteen. Pääaulan toimintojen ja palveluiden käyttö helpottuu merkittävästi ja saadaan siten toimiviksi kummankin salin osalta.

Remontin ja laajennuksen valmistuttua uusi musiikkikeskus soveltuu entistä monipuolisemmin erilaisten tapahtumien sekä konserttien tarpeisiin, tarjoten moderneja tiloja ja mukavuuksia niin taiteilijoille kuin yleisöllekin.

Työryhmä

Ulla-Maija Aarnio
Laura Ainali-Karjalainen
Anniina Üral
Riina Kähkönen-Schroderus
Sanni Leinonen
Heini Kaskela
Elena Pennie

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme