Merenojan yhtenäiskoulu

Valoisa arkkitehtuuri, monikäyttöiset ja helposti muunneltavat tilat sekä inspiroiva värimaailma tarjoavat mielekkään oppimisympäristön.

Valmistumisvuosi
2020
Tilaaja
YIT Suomi Oy, Kalajoen kaupunki
Laajuus
13200 brm²
Merenojan yhtenäiskoulu, julkisivu, pääsisäänkäynti.

Monikäyttöinen ja muunneltava oppimisympäristö

Merenojan uusi yhtenäiskoulu rakennettiin Kalajoelle korvaamaan käyttöikänsä päähän tulleet ala- ja yläkoulun rakennukset. Koulurakennuksen yhteyteen rakennettiin Merenojan liikuntahalli palvelemaan koululiikuntaa, harrastetoimintaa ja ammattiurheilua.

Yhtenäiskoulussa opiskelee yhteensä noin tuhat 1.-9. luokkalaista. Peruskoulun opetus- ja hallintotilojen lisäksi rakennuksessa sijaitsee erityisopetuksen tilat sekä Kalajoen lukion lisätiloja.

Rakennukseen tulo ja toimintojen löytäminen on tehty käyttäjille mahdollisimman helpoksi. Rakennuksen pääsisäänkäynti johtaa keskusaulaan, Plassille. Eri ikäryhmien oppilaille on omat tilavat sisäänkäyntinsä sekä vaate-eteisensä, joten ruuhkia ei pääse syntymään.

Pienimpien lasten ja erityisopetuksen oppimissolut, taito- ja taideaineiden opetus sekä rakennuksen julkisimmat tilat, ruokalana toimiva aula, auditorio ja liikuntahalli, on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevat loput opetussoluista. Hallinnon tilat sijaitsevat keskeisesti pääportaan läheisyydessä ja niistä on näköyhteys pääaulaan. Oppilashuollon ja lukion tilat ovat hieman sivummalla omassa rauhassaan, mutta kuitenkin hyvin saavutettavissa.

Uuden koulun suunnittelu ja rakentaminen toteutettiin Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti.

Työryhmä

Laura Sorri
Riina Marjomaa
Hanna Jokela
Maisa Seppänen
Olli Hongisto
Julia Leshkova
Joona Koskelo
Kati Kaukonen
Niko Liias
Mikko Alatarvas
Päivi Juvonen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme