Maunulan kirkon sisustus

Maunulan kirkon sisustus koki uudistuksen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen. Sisutuselementeillä ja materiaaleilla luotiin lämmin ja rauhallista tunnelmaa. Esteettisesti ajattomat ja kestävät ratkaisut palvelevat kirkon käyttäjiä taas seuraavat vuosikymmenet.  

Valmistumisvuosi
2019
Tilaaja
Helsingin seurakuntayhtymä
Laajuus
1140 brm²
Maunulan kirkon sisustus, kirkkosali.

Aikaa kestävää ja esteettistä sisustusta

Arkkitehti Ahti Korhonen on suunnitellut Helsingin Maunulan kirkon, joka valmistui vuonna 1980. Korhonen oli ansioitunut yhdyskunta- ja asuinrakennussuunnittelun saralla ja toimi professorina Teknillisessä korkeakoulussa. 

Vuonna 2018 Lukkaroinen sai suunnittelutehtäväksi kirkkorakennuksen sisätilojen korjaussuunnittelun. Suunnittelun kantavana ajatuksena on rakennuksen alkuperäisen arkkitehtuurin kunnioittaminen. Rakennuksen tyyliä leimaavat selkeät linjat, sekä puu- ja betonipinnat sisätiloissa. Uudet puu- ja nahkapintaiset kalusteet täydentävät sisätilojen rauhallista värimaailmaa. 

Kirkkorakennuksen sydän on seurakunta- ja kirkkosali, joka toimii seurakunnan toiminnallisena keskuksena sekä tapahtumatilana. Suunnittelutehtävään kuului myös kalustesuunnittelu uusien alttarikalusteiden osalta. Pyöreä mittatilaussohva muodostaa rukoustilan, joka sulautuu osaksi rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria. Alttarialueen viereen sijoitettu rukoustila tukee seurakunnan tehtävää jäsenten osallistamisesta jumalanpalvelukseen ja kirkollisiin tapahtumiin. 

Kirkko- ja seurakuntasalin lisäksi uudistettiin muun muassa rakennuksen keittiö, nuorison kerhotilat sekä toimistotilat. Rakennuksen käyttäjinä toimivat helsinkiläiset seurakunnat Petrus församling sekä Oulunkylän seurakunta. 

Työryhmä

Helena Tasa
Katriina Teräsvuori

Yhteistyökumppanit

Arkkitehtitoimisto Juhani Aalto

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme