Lintulammenpuiston päiväkoti

Voitimme arkkitehtuuri-ideakilpailun ehdotuksella “Räystäspääskyt”. Lintulammenpuiston uusi puupäiväkoti kokoaa lapset kuin räystäspääskyt suojaansa, suuren aumakaton alla pyrähdellään ja parveillaan monikäyttöisissä ja valoisissa tiloissa. Puun käyttö ja sen näkyminen arkkitehtuurissa on olennainen osa päiväkotirakennuksen identiteettiä ja tunnelmaa.

Valmistumisvuosi
2024
Tilaaja
Oulun kaupunki
Laajuus
2200 brm²
Lintulammenpuiston päiväkoti, piha-alue, havainnekuva.

Tunnelmallinen ja lämminhenkinen puupäiväkoti

Puurakentaminen tulee näkymään Oulun Höyhtyälle rakentuvassa uudessa päiväkodissa, joka tullaankin rakentamaan pääosin puusta. Julkisivujen puuverhous liittää rakennuksen alueelle ominaiseen lautaverhottujen julkisivujen perinteeseen. Toisen kerroksen ympärille kietoutuva peltikatto antaa ylemmälle kerrokselle jännittävän ja mielenkiintoisen ullakkomaisen tunnelman, jota katon lappeita lävistävät kattolyhtymäiset ikkunat korostavat. Pitkä räystäslinja muodostaa suojaavan katosvyöhykkeen sisäänkäyntien yhteyteen ja räystäskorkeus on laskettu matalalle lähemmäs lapsen mittakaavaa.

Rakennuksen läpihengittävän ytimen muodostavat sen keskiössä olevat yhteiskäyttötilat, jotka avautuvat lasiseinin ympäristöön muodostaen läpinäkyvän osan rakennuksen keskelle. Ympäröivä kaunis luonto saavuttaa rakennuksen sisätilat vahvistaen luontoyhteyttä ja toiminta pilkahtelee puunrunkojen takaa katukuvaan. Kompakti kaksikerroksinen rakennus asettuu tontin luoteiskulmaan säästäen mahdollisimman paljon herkän kangastontin arvokasta puustoa ja valoisan ilmansuunnan metsäistä pihaa lasten leikeille.

Päiväkoti pihatiloineen on suunniteltu leikin, liikkumisen ja oppimisen näkökulmista. Metsäluonnon tutkimiseen varataan paikka, jossa lapset pääsevät kosketuksiin metsän terveellisten mikrobien kanssa ja tutkimaan esimerkiksi lahopuita ja hyönteishotellien kuhinaa.

Työryhmä

Aino Löfbacka
Anttoni Niskanen
Riina Marjomaa
Petri Pettersson
Risto Honkonen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme