KYS Kaarisairaala ja Puijon sairaalan peruskorjausvaihe 1

Kaarisairaala on Puijon sairaalan uudisosa, jonka ydintoimintoja ovat leikkaustoiminta, synnytysosasto ja teho-osastot. Tätä niin sanottua kuumaa sairaalaa täydentävät poliklinikat, välinehuolto sekä muut tukipalvelut. Kaarisairaalan yhteyteen liittyy peruskorjausosa 1, johon uudisosan kuumat toiminnot jatkuvat saumattomasti.

Valmistumisvuosi
2015-2018
Tilaaja
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Laajuus
Uudisrakennus 35 750 brm², peruskorjattu osa 18 075 brm²
KYS Kaarisairaala ja Puijon sairaalan peruskorjausvaihe 1, Jaana Partasen graafinen taideteos “Evoluutio” julkisivussa.

Tehokkaat ja toimivat vaativan sairaanhoidon tilat

Täysin uusittu peruskorjausosa sisältää leikkaustoimintaa, sydänkeskuksen, kliinisen patologian ja laboratorion. Lisäksi laajennusosan 1. kerroksen poliklinikka jatkuu yhtenäisenä peruskorjausosan pääkerrokseen. Toisiaan tukevat hoitoprosessit on sijoitettu lähekkäin, jotta tilankäyttö ja toiminta on tehokasta ja toimivaa.

Uudisrakennuksessa on neljä maanpäällistä kerrosta, kellari sekä tekninen kerros. Rakennusta muotoili tiivis rakennuspaikka: ympärillä on toimivia sairaalarakennuksia ja korkeutta puolestaan rajoitti läheisen helikopterikentän noususektorit. Tarkan sovituksen myötä rakennus muodostaa tiivistä ja miellyttävää, kaupunkimaista ulkotilaa rakennusten välille. Katseenvangitsijana ja rakennukselle identiteettiä luovana elementtinä pääjulkisivussa on lasinen kaksoisjulkisivu, jossa on Jaana Partasen graafinen taideteos “Evoluutio”.

Rakennusmassaa ja kerroksia jakaa kaksi aulatilaa: sisäkatu sekä kolmiopiha, jotka luovat mukavia näkymiä ja helppoa orientoituvuutta. Niissä olevat lasiseinät ja kattolyhdyt tuovat myös luonnonvaloa rakennuksen sisäosiin.

Työryhmä

Pekka Lukkaroinen
Ulla-Maija Aarnio
Merja Pesonen
Tiina Komulainen
Antti Kinnunen
Anna Lohilahti
Tellervo Karinsalo
Päivi Heikkilä
Julia Zariskaja
Teemu Leppälä
Tuulikki Höglund
Ari Toppila
Tea Kemppainen
Tiina Pyhäluoto
Henry Kouva
Sari Isola-Mäläskä

Yhteistyökumppanit

Partanen & Lamusuo Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme