Kungsgårdsskolan och daghem

Kungsgårdsskolan och daghem on ruotsinkielinen koulu- ja päiväkotirakennus Espoossa, ja se edustaa uuden OPS:n mukaista joustavaa ja muuntuvaa tilasuunnittelua, joka muodostaa tasa-arvoisen ja turvallisen oppimisympäristön.

 

Valmistumisvuosi
2022
Tilaaja
Espoon kaupunki
Laajuus
n.5000 brm²
Kungsgårdsskolan och daghem, julkisivu ja pääsisäänkäynti.

Oppimista luonnon helmassa

Uudisrakennuksesta haluttiin ihmisen mittakaavainen ja helposti lähestyttävä, sekä luontoon ja ympäristöön materiaaleiltaan ja mittasuhteiltaan sopeutuva. Uuteen kouluun suunniteltiin tilat yhteensä noin 380 henkilölle ja kaksikerroksisen rakennuksen laajuus on noin 5000 bruttoneliömetriä.

Rakennus sisältää perus- ja esiopetustilat, varhaiskasvatustilat yhdelle ryhmälle, taito- ja taideaineiden tilat, ympäristölaboratorion, musiikkiopetustilat, valmistuskeittiön, ruokailusalin, hallinnon ja oppilashuollon tilat, henkilöstön työtilat, pienryhmä- ja terapiatiloja, koulukirjaston sekä liikuntasalin pukutiloineen. Koulussa on useaan suuntaan avautuva ja lähes teatteritasoinen näyttämö.

Kohde sijaitsee suojeltujen luontoalueiden yhteydessä ja sitä ympäröi kaikin puolin huomattavasti matalampi rakennuskanta. Alue on arvokasta kulttuuriympäristöä ja viereisellä tontilla sijaitsee historiallisesti arvokas, suojeltu vanha koulurakennus. Vanhan koulun ja päiväkodin pihapiirissä on kasvanut vuosisatoja kaunis pihapuu, joka on innoittanut käyttämään sisutuksessa materiaalina puuta sekä luonnollisia ja lämpimiä värisävyjä. Koululle ja seudun asukkaille tärkeän puun aihe toistuu pääaulan suureen ikkunaan suunnitellun kuvituksen kautta. Koululaiset voivat jatkossakin istua pihapuun varjossa, kun valo siivilöityy kauniisti lehvästön lomasta.

Työryhmä

Olli Hongisto
Laura Ainali-Karjalainen
Joona Koskelo
Henry Kouva
Ville Hautala
Maisa Seppänen
Kristian Järvi
Elena Pennie
Sini Räikkä
Pirkko Kukkurainen
Tea Kemppainen
Riina Marjomaa
Pekka Lukkaroinen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme