K-Citymarket Kaakkuri

K-Citymarket Kaakkuri sijaitsee Kaakkurin aluekeskuksessa kahdeksan kilometrin päässä Oulun keskustasta etelään vilkkaasti liikennöidyn Valtatie 4:n varrella. Toimistomme suunnitteli vuonna 2003 valmistuneen Citymarketin, jonka laajuus on noin 14 000 m². Kaakkurin Citymarket on Pohjois-Suomen suurimpia päivittäistavarakauppoja.

Valmistumisvuosi
2003, laajennus 2023-
Tilaaja
Kesko Oyj
Laajuus
alkuperäinen 14 080 k-m², laajennus 3060 m², yht. 17 140 k-m²
K-Citymarket Kaakkuri, kokonaiskuva julkisivusta.

Lukkaroinen on saanut tehtäväkseen suunnitella ison laajennus- ja uudistusprojektin, jossa nykyiset tilat uudistetaan ja rakennuksen länsipuolelle rakennetaan noin 3000 m² suuruinen laajennus.

Kaakkurin Citymarket on hahmoltaan laatikkomainen marketti, jonka pitkä pohjoisseinä on lasia. Keskeisten julkisivujen alaosa on vaaleaa puuverhousta. Laajennusosan materiaali on punainen lasipintainen julkisivukasetti. Rakennuksen pulpettikatto kallistuu loivasti etelään. Itäisellä julkisivulla materiaalina on hiekkapuhallettu valkobetonielementti.

Uusitussa Citymarketissa sijaitsee laaja päivittäis- ja käyttötavaramyymälä, liiketiloja ja kahvila-ravintoloita. Pohjoinen pääaula toimii sisäisenä, itä-länsi-suuntaisena jalankulkuväylänä. Laajennuksen yhteydessä verkkokaupan K-nouto saa omat ja entistä suuremmat tilat. Rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan ja muun muassa kylmälaitos uusitaan CO2-laitokseksi. Avajaiset on määrä järjestää loppuvuodesta 2024.

Työryhmä

Antti Kinnunen
Mikko Alatarvas
Antti Partanen

Yhteistyökumppanit

Sitowise Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme