HUS, Jorvin sairaalan uusi osastorakennus

Jorvin sairaalan uusi osastorakennus täydentää sairaalakampusta ja uusii Jorvin sairaalan pääsisäänkäynnin. Sen tavoitteena on rakentaa yhtenäiset, toimintaa tukevat tilat erikoissairaanhoidon tarpeisiin.

Valmistumisvuosi
2020-
Tilaaja
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)
Laajuus
50 300 m²
HUS, Jorvin sairaala, julkisivu, etupiha, havainnekuva.

Toimintaa ja toipumista tukevaa suunnittelua

Uudisrakennus sijoittuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Jorvin sairaala-alueelle Espooseen. Siihen siirtyy somaattinen vuodeosastotoiminta, synnytystoiminta, lasten vuodeosasto- ja poliklinikkatoiminta, synnyttäneiden vuodeosasto sekä kuvantamisen tilat. Jorvin uuden osastorakennuksen toiminnalliset tilat jakautuvat viiteen kerrokseen, joiden lisäksi rakennuksessa on sisennetty ilmanvaihtokonehuone.

Uusi osastorakennus liitetään kiinteästi Jorvin sairaalan päärakennusosaan ja Jorvin sairaalan uusi pääsisäänkäynti siirretään uuteen osastorakennukseen. Rakennus muodostaa korttelissa olevien rakennusten kanssa toimivan ja visuaalisen kokonaisuuden. Osastorakennuksen nauhamaiset, vaaleaa keraamista laattaa olevat julkisivut sopivat sairaalakampuksen muihin rakennuksiin. Omaleimaisuutta siihen tuo päätyjen ulokeaiheet, joihin istutettu kasvillisuus tuo vehreyttä niin ikkunoiden kautta sisätiloihin kuin ympäristöönkin.

Osastorakennus on moderni sairaala, jossa on toipumista edistävät yhden hengen potilashuoneet, hyvä luonnonvalon saanti tiloihin sekä viihtyisät aula- ja oleskelutilat. Tila ovat monikäyttöiset ja muuntojoustavat. Työympäristössä huomioidaan toiminnan sujuvuus ja eri toimintojen läheisyyden tuoma hyöty, mikä tuo turvallisuutta ja yhteistyön helpottumista.

Suunnitteluyhteistyössä arkkitehtiryhmä TRIANGELI: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy

Työryhmä

Merja Pesonen
Laura Ainali-Karjalainen
Ulla-Maija Aarnio
Helena Tasa
Ville Hautala
Henri Vähäkangas
Laura Rontu
Heidi Kurttio
Saana Seppänen
Petra Mäkipää
Tellervo Karinsalo
Hanna Autio
Ulpu Kojo
Annika Nemlander
Mirva Tarkka-Salin
Päivi Juvonen
Riina Kähkönen

Yhteistyökumppanit

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
Uki Arkkitehdit Oy

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme