Hiukkavaaratalo

Hiukkavaaran monitoimitalo on 700 oppilaan peruskoulu ja päiväkoti, mutta myös uuden Hiukkavaaran alueen keskeinen julkinen rakennus. Monitoimitalo on siten myös asukkaiden kokoontumis- ja palvelurakennus, ja sen läpi kulkee puolijulkinen, polveileva polku Hiukkavaaran torin ja metsät yhdistäen.

Valmistumisvuosi
2017
Tilaaja
Lemminkäinen Talo Oy ja Oulun kaupunki
Laajuus
11 670 brm²
Hiukkavaaratalo, julkisivun puupanelointi.

Innovatiivinen ja tehokas monitoimitalo

Itse talo on kaksikerroksinen, mustasta pystyuritetusta puumuottipintaisesta betonista tehty kappale, johon rakennuksen läpi kulkeva polku on terävästi koverrettu puiseksi aulaksi. Polun varteen on koottu yhteiskäyttötiloja esimerkiksi taito- ja taideaineille. Aulassa on myös alueellinen kirjasto ja nuorisotilat.

Hiukkavaaran monitoimitalo on Suomen ensimmäisiä uuden, syksyllä 2016 voimaantulleen opetussuunnitelman mukaisia kouluja. Siihen suunniteltiin yhdessä pedagogisen työryhmän kanssa joustavat ja muunneltavat tilat, jotka soveltuvat erilaisiin oppimistilanteisiin, kuten ilmiöoppimiseen ja tutkimiseen. Rakennuksessa on selvä tilahierarkia: julkiseen aulatilaan liittyvät puolijulkiset oppimistorit, joihin taas liittyvät yksityisemmät oppimistilat eli oppilaiden kotipesät.

Saimme hankkeen suunniteltavaksi arkkitehtikilpailun voittona. Kilpailu käytiin osana Oulun Tilakeskuksen järjestämää neuvottelumenettelyä, jossa toimisto oli liittoutunut Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa.

Työryhmä

Timo Leiviskä
Anna Ervasti-Gussander
Joona Koskelo
Okko Saurama
Petri Pettersson
Henry Kouva
Satu Fors
Kati Ervasti
Tea Kemppainen
Anni Myllymäki
Maisa Seppänen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme