Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus - sisustus

Etelä-Nummelan koulu ja päiväkotikeskus on monipuolinen oppimisympäristö, joka tarjoaa kolmiportaisen alakoulun, päiväkodin sekä ruotsinkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen palvelut. Rakennus sijaitsee Nummelan taajaman laidalla kauniissa peltomaisemassa, toimien yhteisön keskuksena sekä kooten alueen asukkaat yhteen.

Valmistumisvuosi
2024
Tilaaja
Vihdin kunta
Laajuus
n. 8600 brm²

Elävä ja yhteisöllinen kohtaamispaikka

Rakennuksen keskiöön sijoittuva valoisa aula luo rakennukselle selkeän kokonaiskonseptin. Rakennusmuoto jakautuu tähtimäisesti eri siipiin: päiväkoti, koulu, liikuntasali sekä taito- ja taideaineiden siipi. Siipien välissä on suojaisia ja turvallisia piha-alueita, jotka on suunniteltu eri ikäryhmille. Koulu- ja päiväkotikeskuksen tilat ovat avoimia, muunneltavia, joustavia ja edistävät yhteisöllisyyttä. Suunnittelussa on otettu huomioon tilojen monikäyttöisyys, turvallisuus ja ryhmien erottelu.

Julkisivut on toteutettu luonnonvärisellä lehtikuusella ja tummalla ulkoverhouksella, joita elävöittävät värikkäät julkisivulevyt. Sisätiloissa keskusaulassa on lisäksi käytetty puurimoitusta luoden lämmintä tunnelmaa sisustukseen sekä parantaakseen akustiikkaa. Erilaiset väritehosteet erottavat eri siipien tilat toisistaan. Opetustilat on suunniteltu neutraaleilla väreillä, kun taas auloissa on piristäviä värillisiä lattioita ja seinäpintoja. Kalusteet on räätälöity käyttäjien tarpeiden ja toiminnallisuuden mukaan. Aulan portaista avautuu näyttämönä toimiva katsomo, ja portaiden alla on viihtyisä istuskelutila. Aulaan tulvii luonnonvaloa kattolyhdyn kautta. Koulun sydämenä toimiva aula luo yhteisöllisyyttä ja toimii erilaisten juhlien ja tapahtumien keskipisteenä.

Työryhmä

Joona Koskelo
Kaisu Vasara
Julia Leshkova
Liina Yasin
Elena Pennie
Sini Räikkä
Kristian Järvi
Riina Heikkinen
Kristiina Heikura
Riina Marjomaa
Maisa Seppänen
Pauliina Laurila
Hanna Jokela
Pekka Määttä
Niko Liias
Tuure Kinnunen
Mikko Alatarvas

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme