Dentopolis

Dentopolis on suun terveydenhoidon, tutkimuksen ja opetuksen keskittymä Oulussa. Siellä toimivat Oulun kaupungin suun terveydenhuolto, Oulun yliopiston hammaslääketieteen opetus ja tutkimus sekä Oulun ammattikorkeakoulun suuhygienistiharjoittelu.

Valmistumisvuosi
2017
Tilaaja
Suomen yliopistokiinteistöt Oy
Laajuus
10 200 brm²
Dentopolis, pääjulkisivu on ruosteenruskeaa pitsimäistä Corten-terästä, pääsisäänkäynti ja pyöräkatos.

Hammashoitoa, opetusta ja tutkimusta moderneissa tiloissa

Dentopolis sijaitsee Kontinkankaalla Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen vieressä ja yhdistyy siihen paviljonkimaisella ravintolaraitilla. Vanha, sisäilmaongelmainen Aapistien hammashoitola purettiin uudisrakentamisen myötä. Sen paikalle tehtiin päärakennuksen ja Dentopoliksen sisäänkäynnit yhdistävä kampusaukio. Dentopoliksen pääjulkisivu on ruosteenruskeaa pitsimäistä Corten-terästä, ja muut julkisivut ovat kontrastisesti vaaleaa betonia naapurirakennuksiin sointuen.

Kolmekerroksisessa rakennuksessa on opetustiloja ja toimistoja, mutta suurin osa kerroksista täyttyy hammashoitohuoneista. Hoitohuoneiden taakse on sijoitettu hoitosoluja, henkilökunnan tukikohtia. Niiden kautta henkilökunta voi esimerkiksi konsultoida toisiaan ja hakea välineitä tai tarvikkeita. Solut mahdollistavat myös monihuonetyöskentelyn, jossa lääkäreillä voi olla hoidossa yhtä aikaa useita potilaita.

Sisätilat rytmittyvät kolmen korkean, luonnonvaloa keräävän aulan ympärille. Avaruutta ja pitkiä näkymiä on luotu lasiseinillä, -ovilla ja suurilla ikkunoilla. Eriväriset käytävät hohtavat pimeällä ulos saakka.

Työryhmä

Pekka Lukkaroinen
Merja Pesonen
Petri Pettersson
Timo Leiviskä
Tiina Pyhäluoto
Henry Kouva
Sari Isola-Mäläskä

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme