Alfred Kitchen & Bar

Alfred Kitchen & Bar – löydä pieni pala Pariisia Oulun keskustasta Pakkahuoneenkadulta. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda visuaalisesti elämyksellinen ja mieleenpainuva kokonaisuus, jossa keskiössä on asiakkaan viihtyisyys. Materiaalien ja sävyjen rohkea käyttö, miellyttävä pehmeä äänimaailma, valaistuksen monipuolisuus ja viimeistellyt yksityiskohdat luovat ainutlaatuisen uniikin tunnelman ravintolan sisustukseen.

Valmistusmisvuosi
2023
Tilaaja
Ravintola Alfred Oy
Laajuus
153 m², 80 asiakaspaikkaa
Näkymä ravintolasalien läpi.

Pieni pala Pariisia Oulun keskustassa

Vihreä seinäpaneeli yhdessä messinkisten yksityiskohtien ja valaisimien kanssa ovat kaikuja historiasta -merenkävijöiden Oulusta, aivan kuten ravintolan oma tarina Alfredista kertoo. Täyteläiset sävyt tumman vihreä ja tumma liila toimivat tilassa ankkurina ja antavat taustan tarkkaan hiotuille yksityiskohdille. Messinkiset valaisimet tunnelmallisella lämpöisellä valonsävyllä, fasettihiotut suuret peilit, yksityiskohtaisesti suunnitellut räätälöidyt kalusteet ja haptiset sekä kuvioaiheiset tekstiilipinnat luovat monipuolisen ja harmonisen kokonaisuuden.

Ravintola on jaettu kolmeen tunnelmalliseen tilaan; sisäänkäynnin alueeseen, ravintolasaliin ja pikku-Pariisiin, joissa jokaisessa on oma mieleenpainuva viihtyisä tunnelmansa.

Sisäänkäynnin katseenvangitsijana toimii upea, rohkea, korumainen mosaiikkilattia, joka koostuu yli sadastatuhannesta pienestä mosaiikkilaatasta. Tämä kuvioitu mosaiikkipinta antaa mittakaavallaan kontrastia suurille elementeille ja juuri tähän tilaan suunnitellulle puusohvalle sekä isoille peilipinnoille. Mosaiikkilattia on raikas, mielenkiitoinen ja yleisvaikutelmaltaan pehmeä täyteläisiä tummia sävyjä olevassa tilassa. Baaritiski ja sen taustaseinä yhdessä valaistuksen kanssa muodostavat viimeistellyn kokonaisuuden, josta löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia katseltavaksi. Isot peilipinnat luovat tilantuntua ja eloisuutta.

Ravintolasalissa ja Pikku-Pariisissa hallitsevana kokonaisuutena on lasiseinäelementti ruudutuksineen, joka päästää luonnonvalon ja katunäkymän soljumaan esteettä tilojen läpi. Näin elävä kaupunki on tilassa läsnä. Lasiseinäelementti jakaa tilat ja rauhoittaa ne myös tunnelmiltaan omiksi alueikseen. Tekstiilit ovat sävyiltään tummia ja täyteläisiä. Pöytien vihreät marmorikannet ja puiset räätälöidyt pöydänkannet jatkavat luontevasti tilan muotokieltä. Pikku-Pariisissa olevat suuret riippuvat kukkavalaisimet tuovat olomuodollaan keveyttä ja leikkisää tunnelmaa ravintolan ilmeeseen.

Ravintolan asiakkaiden saniteettitilat ovat kuin karkki! Täällä toistuvat sulassa sovussa vaaleanpunainen, vihreä ja tumma terrakotta – jokaisella tilalla on oma tunnusomainen värinsä. Kiiltävää laattaa olevat seinäpinnat ovat ylelliset yhdessä messinkivalaisimien ja suurten peilien kanssa. Allastasoissa toistuu tilan sävyt. Äänimaailma ja tunnelma on rauhallinen.

Yhteistyö on ollut sujuvaa ja mutkatonta projektin kaikkien osapuolien kanssa. Luottamus ja saumaton yhteistyö ovat tärkeitä tekijöitä parhaimman lopputuloksen ja elämyksellisen ravintolakokemuksen toteutumisessa. Alfred on saapunut kaupunkiin!

Työryhmä

Eeva-Liisa Hiltula
Nina Keinänen

Aletaanko hommiin?

Haluatko luoda tilan, joka erottuu joukosta? Kaipaatko ympäristöä,
joka kiehtoo ja ihastuttaa?

Me autamme sinua muuttamaan visiosi todellisuudeksi.

Meiju Granholm

Asiakkuus- ja henkilöstöjohtaja, KTM

Ota yhteyttä

Lisää töitämme