Tanja Rastas

1) Nimi, titteli, kuinka monta vuotta työkokemusta alalla?

T: Tanja Rastas, rakennusarkkitehti ja arkkitehdin maisteriopinnot loppusuoralla, työkokemusta on kertynyt 4.5 vuotta.

 

2) Asuinpaikka?

T: Oulu.

 

3) Harrastukset?

T: Säännöllisen epäsäännöllinen urheilu vaihtelevissa lajeissa (sulkapallo, tennis, spinning, etc.) ja vähän luovampana harrastuksena tällä hetkellä taidemaalauskurssilla käynti.

 

4) Miten ja milloin aloitit työt Lukkaroisella?

T: Aloitin työt vuonna 2019 sen jälkeen, kun olin valmistunut ammattikorkeasta rakennusarkkitehdiksi. Toiveissa oli päästä isoon toimistoon, isoihin hankkeisiin, jossa pääsee hyödyntämään omaa ekstroverttiyttä.

Tanja Rastas, arkkitehti SAFA.
5) Millaisista työtehtävistä päiväsi koostuvat?

T: Todella monipuolisista aina päivästä riippuen. Yleisimmin teen pienempien osa-alueiden kokonaisuuksia suuremmissa projekteissa. Näihin kuuluu mm. pääpiirustuksien, työpiirustuksien ja osapiirustuksien pyörittämistä suunnitelman kaikilla osa-alueilla portaista alakattokaavioihin. Mukaan mahtuu myös luonnossuunnittelua, tietomallin pyörittämistä sekä yhteensovittamista ja puhelinsoittoja eri suunnittelualojen välillä.

 

6) Mitä työtehtävää inhoat eniten?

T: Ovisuunnitelmien laatiminen.

 

7) Kerro yksi satunnainen hauska/yllättävä fakta itsestäsi?

T: Koronapandemian aikana yritin vieroittaa itseä kotona ollessa aina välillä ruutuajasta, joten aloitin japanilaisten siluetti ristikoiden täyttämisen, joihin olen koukussa edelleen.

 

8) Mikä Lukkaroisella työskentelyssä on parasta?

T: Iso työporukka ja ympärillä oleva ammattitaito. Kivaa että löytyy myös oman ikäistä porukkaa, jolla on suunnilleen saman verran työkokemusta, jolloin henkistä tukea löytyy helposti ja pienellä kynnyksellä voi kysyä apua uusien työtehtävien kohdalla.

 

9) Miten kuvailisit työtäsi lapselle?

T: Maalarit maalaa, rakentajat rakentavat, arkkitehdit kertovat millainen talo rakennetaan ja millä värillä se maalataan.

 

10) Yksi sana, joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta “puu”?

T: Biofilia.

Lisää kirjoituksia