Simo Rasmussen

1) Nimi, titteli, kuinka monta vuotta työkokemusta alalla?

S: Simo Rasmussen, arkkitehti, 8 vuotta.

 

2) Asuinpaikka?

S: Oulussa olen viimeiset 20 vuotta nyt asunut. Sitä ennen vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Pohjois-Norjassa.

 

3) Harrastukset?

S: Vaikka tuntuu, että jälkikasvun harrastukset meinaavat viedä ison siivun perheen vapaa-ajasta, niin ehtiihän sitä vielä vähän itsekin jotain pientä välissä. Arkiliikkuminen ja maastopyöräily on hyvä kombo! Varsinkin töistä kotiin polkiessa on helppo oikaista metsän läpi tai äänivallia pitkin, jos haluaa vähän pientä jännitystä ja vaihtelua matkaan. Samalla saa sen pienen annoksen luontoa, jossa liikkuminen on myös aina ollut minulle tärkeää. Pimeinä syysiltoina luen mielellään sarjakuvia, joita alkaakin kotona olla pienen kirjaston verran!

 

4) Miten ja milloin aloitit työt Lukkaroisella?

S: Aloitin Lukkaroisella keväällä 2014, kun päästiin kurssikaverin kanssa tänne opiskelun loppuvaiheessa kesätöihin. Ja täällä ollaan kummatkin edelleen! 

Simo Rasmussen, arkkitehti.
5) Millaisista työtehtävistä päiväsi koostuvat?

S: Minulla on ollut aika vaihtelevia työtehtäviä vuosien varrella, aina aluesuunnitelmista vapaa-ajan asuntoihin. Viime aikoina olet ollut mukana tekemässä arkkitehtuurikilpailuja. Niissä saa aika kokonaisvaltaisesti olla mukana sekä ideoinnissa, ratkaisujen tekemisessä että aineiston toteuttamisessa.

 

6) Kerro yksi satunnainen hauska/yllättävä fakta itsestäsi?

S: Aikaisemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK).

 

7) Ensimmäinen asia, jonka teet aamulla?

S: Kotona ei ehdi paljon muuta kuin huolehtia lapset tarhaan ja kouluun, mutta töissä tärkeänä aamurituaalina on syödä aamupalarahka rauhassa ja juoda aamukaakaot samalla kun käy läpi päivän ohjelman.

 

8) Miten Lukkaroisen arvot tulevat esiin työskentelyssä?

S: Asiakaslähtöisyys ja tietynlainen ammattiylpeys. Ajatus siitä, että haluaa tehdä kestävää, kaunista ja toimivaa.

 

9) Mitä tiesit Lukkaroisesta ennen kuin hait sinne töihin?

S: Opiskellessani meillä oli arkkitehtuurin osastolla pari huippuinnostavaa ohjaajaa, jotka olivat myös Lukkaroisella töissä. Heidän ansiostaan hain tänne silloin aikoinaan töihin; on kyllä ollut ilo ja kunnia nykyään saada olla heidän työkavereitansakin!

 

10) Yksi sana, joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta “konseptointi”?

S: Työprosessi.

Lisää kirjoituksia