Pekka Määttä

1) Nimi, titteli, kuinka monta vuotta työkokemusta alalla?

P: Pekka Määttä, arkkitehti, 6 vuotta.

 

2) Asuinpaikka?

P: Oulu, lapsuus Keski-Suomessa Äänekoskella.

 

3) Harrastukset?

P: Lapsiperheellisenä harrastuksiin on vähän liian vähän aikaa. Pallopelit kuitenkin sytyttävät (esim. salibandy, sulkapallo, jalkapallo), frisbeegolf ja lumilautailu aina kun rinteeseen pääsee.

 

4) Miten ja milloin aloitit työt Lukkaroisella?

P: Aloitin 2020, juuri ennen Covid-pandemiaa. Ehdin olla 2 viikkoa töissä ennen kuin siirryttiin kokonaan etätöihin. Oli kuitenkin hieno huomata, että täällä etätyö saatiin sujumaan välittömästi ja työskentelytapoja on kehitetty koko ajan. Sain luottoa heti, vaikken ollut kaikkien projektien henkilöitä koskaan tavannut kasvotusten.

Pekka Määttä, arkkitehti.
5) Millaisista työtehtävistä päiväsi koostuvat?

P: Hyvin vaikeaa tiivistää, kun työpäivät ovat niin vaihtelevia ja työtehtävät monenlaisia. Paljon mietitään ratkaisuja yhdessä asiakkaiden ja muiden suunnittelijoiden kanssa. Päivä koostuu paljolti puheluista ja sähköpostivaihdosta. Kaikesta tästä lopputuloksena syntyy vain paperi täynnä viivoja, joka on aika yksipuolinen kuva työstä. Tosin ennen niitä viivoja visio täytyy onnistua saamaan taivutettua piirrettävään muotoon.

 

6) Kerro yksi satunnainen hauska/yllättävä fakta itsestäsi?

P: Työpäivän jälkeen parasta on päiväunet sohvapöydän alla, siellä on turvassa mahan päälle hyppiviltä lapsilta.

 

7) Ensimmäinen asia, jonka teet aamulla?

P: Aamu lähtee parhaimmin käyntiin, kun saa hakea uunituoreen sanomalehden postilaatikolta ja juoda kupin kahvia.

 

8) Miten Lukkaroisen arvot tulevat esiin työskentelyssä?

P: Asiakkaat –tiiviisti yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja suunnittelua ohjaa merkittävästi asiakkaan toiveet sekä tavoitteet.

Henkilöstö – työkaverit ovat taitavia ja motivoituneita, mikä auttaa ja motivoi itseänikin kehittymään joka päivä lisää.

Ympäristö – Olen mukana ympäristöohjelmaa laativassa työryhmässä, jossa pyrimme luomaan suuntaviivoja ympäristön kannalta paremman arjen ja suunnittelun toteuttamiseksi. Yhteistyökumppanimme ovat myös vastuullisia ja eettisiä toimijoita.

 

9) Mitä tiesit Lukkaroisesta ennen kuin hait sinne töihin?

P: Lukkaroinen on Oulussa tunnettu iso toimisto. Tiesin, että täällä on tehty paljon tyylikkäitä kohteita ja toimisto on mukana monissa merkittävissä kohteissa. Koulun alkuvuosina minulla oli ohjaajana Timo Leiviskä ja Merja Pesonen, jotka olivat jo luoneet kuvaa osaavasta suunnittelutoimistosta, lisäksi täällä työskenteli jo joitain koulussa tuntemaan oppimiani henkilöitä.

 

10) Yksi sana, joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta “konseptointi”?

P: Kiteyttäminen.

Lisää kirjoituksia