Oysin uusi A-rakennus valmistui etuajassa ja alle budjetin

Oysin uusi A-rakennus on valmis ottamaan ensimmäiset potilaat vastaan loka-marraskuussa.

Sisäänkäyntejä ympäröivää julkisivua korostavat lämminsävyiset puuverhoukset.

Oulun yliopistollisen sairaalan A-rakennuksen tilat luovutettiin käyttöönottovaiheeseen useita kuukausia alkuperäistä aikataulua aiemmin ja hankkeen tavoitebudjetti alittui lähes 25 miljoonalla eurolla. A-rakennuksen rakentaminen alkoi vuonna 2019 ja se on ensimmäinen sairaalan uudesta päärakennuksesta valmistunut osa. Tilat luovutettiin Pohteelle maaliskuussa ja potilastyö alkaa loppuvuodesta.

”Tämänkaltainen alitus tavoitekustannuksissa ja läpimenoajassa kertoo allianssin onnistumisesta. Kuitenkaan esimerkiksi tilaajan asettamista tavoitteista, rakentamisen laadusta tai käyttäjien tiloille, laitteille ja järjestelmille asettamista vaatimuksista ei ole tingitty missään vaiheessa”, OYS 2030 -ohjelman ohjelmajohtaja Kari Pekka Tampio vakuuttelee.

A-rakennuksen yli 56 000 bruttoneliöön sijoittuu tiloja esimerkiksi tehohoidolle, leikkaustoiminnalle, synnytyksille sekä eri erikoisalojen vuodeosastoille.

Tämän saavutuksen takana on ollut tiivis ja loistava yhteistyö koko allianssin välillä. Kiitos mahtavasta yhteistyöstä kuuluu koko allianssin porukalle!

Oys julkisivu, ilmakuva.

Lisää kirjoituksia