Olli Hongisto

1) Nimi, titteli, kuinka monta vuotta työkokemusta alalla?

O: Olli Hongisto, vastaava projektiarkkitehti, 12 vuotta.

 

2) Asuinpaikka?

O: Oulu.

 

3) Harrastukset?

O: Erilaisia omaa päänuppia haastavia pelejä olen harrastanut läpi koko elämäni. Lautapelit, roolipelit, pc-pelit… kaikki käy. Harrastan myös kuntosalilla käymistä ja digitaidetta.

 

4) Miten ja milloin aloitit työt Lukkaroisella?

O: 2013 aloitin täällä työt. Huomasin työpaikkailmoituksen ja tunsin ystävän sekä edellisen opettajani, jotka olivat Lukkaroisella töissä.

Olli Hongisto, arkkitehti SAFA.
5) Millaisista työtehtävistä päiväsi koostuvat?

O: Pääosin teen rakennussuunnittelua ja projektinjohtamistyötä kaikissa muodoissaan. Rakennussuunnittelu voi sisältää kaikkea 10 000 m2:n rakennuksen luonnostelun ja räystäsdetaljin piirtämisen välillä. Projektinjohtamiseen taas voi liittyä kaikkea asiakaskontaktien hoitamisesta lupa-asioiden selvittelyyn. Työni myös limittyy paljon pääsuunnittelijan roolin kanssa.

Iso osa työtehtävistä on myös projektitiimin johtamista, ohjaamista sekä kannustamista. Se tarkoittaa mm. realististen tehtävänantojen ja aikataulujen laatimista sekä valvomista, mutta myös mahdollisten ristiriitojen ennakointia ja ratkaisemista.

Suunnittelutyökalujen hallinta on roolissani varsin oleellista, koska sillä voidaan välttää turhia päällekkäisyyksiä, reagoimaan yllättäviin muutoksiin ja tekemään kussakin suunnitteluvaiheessa työt oikea-aikaisesti oikealla tarkkuudella.

Luottamuksen rakentaminen on myös yksi tehtävä, pidän sitä yhtenä tärkeimmistä. Toki se ei ole pelkästään minun tehtäväni, vaan koko toimiston tehtävä ja meillä voi onneksi luottaa kaikkiin kollegoihin.

 

6) Mitä työtehtävää inhoat eniten?

O: Turhat palaverit.

 

7) Kerro yksi satunnainen hauska/yllättävä fakta itsestäsi?

O: Olen ollut ennen opintojeni aloittamista ihan hyvä jonglööri! Enää en ole.

 

8) Mikä Lukkaroisella työskentelyssä on parasta?

O: Meillä on pidetty huolta siitä, että arki rullaa vaivatta. Voimme luottaa siihen, että työnantaja huolehtii omat velvoitteensa, eikä tarpeetonta draamaa juuri ole. Ihmisten välinen vuorovaikutus pelaa ja konflikteja on aika vähän. Matalan hierarkian, jonka vuoksi ketä tahansa kollegaa on vaivatonta lähestyä. Kaikki tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme keskittyä olennaiseen, eli vaativaan ja vastuulliseen suunnittelutyöhömme.

 

9) Miten kuvailisit työtäsi lapselle?

O: Me vähän kuin rakennellaan legoista tosi hienoja juttuja, ja sitten me oikeastaan teemme ne ohjeet, joiden avulla legoista rakennetaan. Joskus me keksimme jopa uusia palikoita tai tapoja laittaa niitä eri järjestykseen. Meidän ohjeet on niin hyvät, että joku muu voi tehdä niillä niin isoja rakennelmia, että niihin voi jopa kävellä sisälle! Säkin käyt ehkä koulua sellaisessa.

 

10) Yksi sana, joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta “puu”?

O: Kirves.

Lisää kirjoituksia