Eveliina Koho

1) Nimi, titteli, kuinka monta vuotta työkokemusta alalla?

E: Eveliina Koho, arkkitehti SAFA, 6 vuotta.

 

2) Asuinpaikka?

E: Oulu.

 

3) Harrastukset?

E: Minulla on toiminimi, jonka kautta teen graafista suunnittelua sekä valokuvausta vapaa-ajallani. Lisäksi maalaan tauluja, käyn kuntosalilla ja olen mukana paikallispolitiikassa.

 

4) Miten ja milloin aloitit työt Lukkaroisella?

E: Serkkuni vinkkasi Lukkaroisesta ensimmäisen kerran ja aloitin työt firmassa opiskelujen ohessa vuonna 2016.

 

Eveliina Koho, arkkitehti.
5) Millaisista työtehtävistä päiväsi koostuvat?

E: Tällä hetkellä olen ison sairaalahankkeen kerrosvastaavana. Kerrosvastaava on kerroksesta vastaava arkkitehti, jonka tehtävänä on pitää langat käsissään ja tietää mitä kerrokseen tarvitaan niin toiminnan kuin tekniikankin kannalta. Suunnittelen syöpä- ja veritautien poliklinikkaa, joten työpäiviini kuuluu jatkuvasti erilaisia käyttäjien kanssa pidettäviä työpajoja, joissa tilojen tulevien käyttäjien eli sairaalan henkilökunnan kanssa tiloja katsotaan ja suunnitellaan yhdessä.

Lähes päivittäin pidetään myös palavereita muiden suunnittelijoiden kanssa, joissa suunnitelmia sovitetaan yhteen sekä ratkotaan mahdollisia ongelmakohtia. Esimerkiksi tällä viikolla pidettiin palaveri akustiikkasuunnittelijan kanssa, sovitettiin kerroksen käsienpesualtaiden reikiä yhdessä LVI-suunnittelijoiden ja rakennesuunnittelijoiden kanssa, sekä yhteensovitettiin kaikkien suunnittelijoiden yhteistä tietomallia.

Lukuisten palaverien lisäksi päiväni kuluvat suurimmaksi osaksi tietomallin parissa. Kerroksen layoutin eli pohjapiirroksen piirtämisen lisäksi mallissa on valtava määrä tietoa, joten vastuullani on huolehtia, että kerrokseni kalusteet, varusteet, ovet ynnä muut ovat oikeanlaiset ja vastaavat sekä rakennuksen yhteisiä linjauksia että käyttäjien esittämiä vaatimuksia.

Kerrosvastaavan roolin lisäksi olen tällä hetkellä mukana tekemässä kilpailuehdotusta, jossa taas pääsee ideoimaan uutta ja kehittämään ihan uusia ratkaisuja.

 

6) Huonoin neuvo, jonka olet koskaan saanut?

E: Hmm…nyt on pakko sanoa, ettei tule mieleen.

 

7) Kuka on roolimallisi?

E: Minulla ei ole yksittäistä roolimallia, enemmänkin inspiroidun monista eri ihmisistä eri aloilta.

 

8) Mukavin muistosi Lukkaroisella?

E: Yhteiset tapahtumat eli kesäjuhlat ja pikkujoulut, sekä tietysti Lukkaroisen 40-vuotismatka Nizzaan.

 

9) Miten kuvailisit tiimiäsi kolmella sanalla?

E: Innostava, asiantunteva, huippu yhteishenki.

 

10) Yksi sana, joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta “arkkitehtuuri”?

E: Tila.

Lisää kirjoituksia